Tesla Model S Plaid «ανατίναξε» Nissan 370Z 700HP!

Φαίνεται πως κάθε μέρα θα έχουμε και από ένα video με τις περιπέτειες κάποιου Tesla Model S Plaid. Το σημερινό, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τις επιδόσεις του πανίσχυρου ηλεκτρικού στις κόντρες, αλλά τη ζημιά που -άθελά του- προκάλεσε σε ένα βελτιωμένο Nissan 370Z.

Υπό εργοστασιακές συνθήκες, το ιαπωνικό κουπέ δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα απέναντι στο Model S των 1.020 ίππων και 1.424 Nm. Όχι ότι με 700 άλογα από τον διπλοτουρμπισμένο 3.5 V6 του συγκεκριμένου αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες, αλλά όσο να ‘ναι στέκεται καλύτερα. Για να κοντραριστεί, όμως, ένα αυτοκίνητο που κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών στο 400άρι, απαιτείται υπερπροσπάθεια. Κάτι που σε τόσο πουσαρισμένα μοτέρ, πολλές φορές εγκυμονεί καταστροφές.

Η μάχη μεταξύ των δυο αυτοκινήτων γίνεται εν κινήσει, βοηθώντας το 370Z. Το Tesla μπορεί να στερείται του τρομερού πλεονεκτήματος στην εκκίνηση, όμως η πολλαπλάσια ροπή και ο ακαριαίος τρόπος παροχής εξακολουθούν να το καθιστούν αδιαφιλονίκητο φαβορί. Συνθήκη που επιβεβαιώνεται με άνεση στο πρώτο «άνοιγμα», όπου το Nissan μένει σχεδόν αμέσως πίσω από το Plaid. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό για τη ρεβάνς, ωστόσο προχώρησαν κανονικά στο δεύτερο πέρασμα, για το «ονόρε». Και δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, για να το μετανιώσει ο οδηγός του 370Z.

Λίγο μετά το πάτημα του δεξιού πεντάλ, ο ήχος του κινητήρα μετατρέπεται σε μια ανατριχιαστική μίξη θορύβων, συνοδεία καπνού. Όπου υπάρχει καπνός, βέβαια, υπάρχει και φωτιά. Η οποία εκδηλώνεται στιγμές αργότερα, λαμπαδιάζοντας το πίσω μέρος του sportscar από τη Γιοκοχάμα! Ευτυχώς ο οδηγός του πρόλαβε να κάνει εγκαίρως στην άκρη και να απομακρυνθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store