Τελικές με την επόμενη Mercedes C-Class (+video)

Η σημερινή C-Class W205 διάγει μια εξόχως εμπορική πορεία από το 2014 έως σήμερα, με ένα ενδιάμεσο facelift το 2018. Οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας τη Mercedes ιδιαίτερα προσεκτική με την εξέλιξη της διαδόχου.

Η W206 βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών, όπως μαρτυρά το γεγονός της πρόσκλησης του YouTuber, Mr Benz, για να την οδηγήσει. Οι ομοιότητες της επερχόμενης νέας C-Class με την S-Class W223, που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες, είναι διάχυτες τόσο εμπρός, όσο ιδιαίτερα πίσω. Παρά το καμουφλάζ, η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων δεν κρύβει την έμπνευση από τη ναυαρχίδα του «Αστεριού». Το ματ χρώμα Selenite Grey Magno προσδίδει επιπλέον πόντους premium δυναμισμού, ταιριάζοντας ιδανικά με το body kit της AMG.

Περνώντας στο εσωτερικό, η ομοιότητα με την S-Class αγγίζει το σημείο της ταύτισης. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής των 12,8 ιντσών έρχονται κατευθείαν από τη μεγάλη αδελφή, με μόνη διαφορά την απουσία τρισδιάστατων γραφικών. Από το λίγο που φαίνονται οι αεραγωγοί, φαίνεται να διαφέρουν σε μοτίβο από αυτό της λιμουζίνας (τρεις μεγάλοι αντί τεσσάρων παραλληλόγραμμων), ωστόσο θα μπορούσε να είναι και ένα ωραίο καμουφλάρισμα.

Το σίγουρο είναι πως η νέα C-Class πηγαίνει «καρφί» σε ταχύτητες πολύ πάνω των 200 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι τα 252 χλμ./ώρα, δίχως να γνωρίζουμε τι μοτέρ έχει κάτω από το καπό. Πρόκειται σίγουρα για έκδοση με το πακέτο AMG Line, όμως περαιτέρω ενημέρωση δεν υπάρχει. Πάντως, αν κινούνται με τέτοια άνεση στα 250+χλμ./ώρα οι απλές εκδόσεις της W206, θέλουμε πολύ να δούμε τι θα κάνουν οι AMG.

Get it on Google Play Download on the App Store