Ο Ken Block “οργώνει” το βουνό Tianmen (+video)

Ο γνωστός παλαβός Ken Block που μας έχει συνεπάρει με τα driftαρίσματά του σε κάθε γωνιά της υφηλίου, τώρα αποφάσισε να κατακτήσει και το γνωστό βουνό Tianmen στην Κίνα!

Το μήκος της ανάβασης ανέρχεται στα 10,9 χλμ. και περιλαμβάνονται 99 στροφές, που όπως αντιλαμβάνεστε ο Ken «λιώνει» το Hoonitruck των 914 ίππων.

Δείτε ακόμα: O Ken Block «πετάει» με το Ford F-150 Raptor (+video)

Η διαδρομή είναι εκπληκτική, με την γραμμή τερματισμού να βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και για αυτό το λόγο έχει «βαφτιστεί» (για την ακρίβεια ένα εκ των πολλών ονομάτων που της έχουν δώσει) με το πλέον γνωστό και ταιριαστό, Road to Heaven. Το video πραγματικά κόβει την ανάσα, μιας και ο γνωστός οδηγός πάει στα όρια το ειδικά τροποποιημένο Ford F-150 του 1977, κατασκευασμένο από την Detroit Speed, το οποίο βασίζεται πάνω σε ένα τροποποιημένο σωληνωτό πλαίσιο, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου της Sadev.

Διαβάστε επίσης: Ο Ken Block «τεντώνει» το Ford Escort Cosworth (+video)

Μπορεί στο video να σας φαίνεται κάτι απλό, αλλά η διαδρομή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και πιστέψτε μας το μικρό τοιχάκι δεν πρόκειται να σώσει στην… στραβοτιμονιά! Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι για ακόμα μια φορά η ομάδα του Ken Block έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, με τα πλάνα κυριολεκτικά να κόβουν την ανάσα!

Βάλτε ζώνη και απολαύστε!

Get it on Google Play Download on the App Store