Μονομαχία AMG GT R 660PS-Sierra Cosworth 550PS

Ένα από τα πιο εικονικά αυτοκίνητα της Ford ήταν και παραμένει το Sierra Cosworthσε εργοστασιακή και βελτιωμένη μορφή. Στη δεύτερη βέβαια έχει γράψει Ιστορία σε νόμιμα και παράνομα στέκια, κοντράροντας ευθέως supercars. Σαν τη Mercedes-AMG GT R ένα πράγμα.

Ακόμα και δίχως ίχνος μετατροπής, η Γερμανίδα αποδίδει 585 ίππους και 700 Nm ροπής από τον 4λιτρο twinturbo V8. Ο συνδυασμός του πανίσχυρου μοτέρ με το 7άρι AMG Speedshift DCT, δίνει χρόνο 3,6 δλ. για την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική αρκετά πάνω από τα 300 χλμ./ώρα, στα 318. Για να έχει ελπίδα ένα «Cossie» απέναντί της θα πρέπει να ξεχάσει τους 220 ίππους και τα 290 Nm του εργοστασιακού 2λιτρου τούρμπο (6,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, τελική 240 χλμ./ώρα). Μια απόδοση στα 550 άλογα το καθιστούν σαφώς πιο ανταγωνιστικό, έχοντας και την τετρακίνηση να παίζει τον ρόλο της. Το 5άρι χειροκίνητο δεν μπορεί να κοντράρει την ταχύτητα αλλαγών του 7τάχυτου διπλού συμπλέκτη, όμως το Sierra ξέρει να δίνει όλες τις μάχες μέχρι τέλους.

Στην προκειμένη ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπο με «πυρηνικά». Η Mercedes είναι βελτιωμένη από τη Renntech στα 660 άλογα, φέρνοντας περισσότερο σε Black Series παρά σε GT R. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κόντρα είναι από ρολαριστές 2ες. Οπότε πάει χαμένο και το όποιο πλεονέκτημα του Sierra στην εκκίνηση, λόγω τετρακίνησης. Παρόλα αυτά, το Ford κάνει αισθητή την παρουσία του με το παραπάνω, καταφέρνοντας με τον ήχο του να υπερκαλύψει τον γερμανικό V8.

Get it on Google Play Download on the App Store