Integra AWD 1000HP φοβερίζει την 918 Spyder (+video)

«Τι δουλειά έχει ένα Integra με την 918 Spyder» θα αναρωτιέστε. Κανονικά καμία. Από τη στιγμή, όμως, που εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεταλλαγμένο DC5 1000 ίππων και τετρακίνητο, τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Η 918 Spyder υπήρξε πρωτοπόρος για την κορωνίδα των αυτοκινήτων, καθώς ήταν αυτή που εισήγαγε την full hybrid τεχνολογία. Όταν τα άλλα δυο μέλη της «Αγίας Τριάδας» (LaFerrari και McLaren P1) χρησιμοποιούσαν KERS και μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, η Porsche συνδύαζε 2 ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 290 ίππων και δημιουργούσε το πρώτο plug-in υβριδικό supercar/hypercar. Όσοι αντέδρασαν σε αυτό, σιώπησαν μόλις άκουσαν την ιαχή του 4.6 V8 των 600 ίππων στις 8.700 σ.α.λ. Όσοι αμφέβαλλαν για τις επιδόσεις της λόγω βάρους (1.674 κιλά), ήρθε το ρεκόρ στο Nurburgring να τους «ταπώσει».

Με 890 ίππους  και συνδυαστική ροπή 1.280 Nm, η 918 Spyder εκτοξεύεται στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,6 δλ. και φτάνει μέχρι τα 350 χλμ./ώρα. Σε εργοστασιακή βάση, το Honda των 220 ίππων και 206 Nm ούτε στα όνειρα δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στο hypercar της Porsche. Αυτό που βλέπουμε ωστόσο, όπως φαίνεται κιόλας, μόνο «μαμά» δεν είναι. Τα αγωνιστικά drag ελαστικά το προδίδουν, πριν καν βάλει μπροστά ο οδηγός. Μόλις το κάνει ακούς τα σαφώς περισσότερα ντεσιμπέλ από τον 2.0λιτρο VTEC, o οποίος πλέον δεν είναι ατμοσφαιρικός. Ένα γιγαντιαίο τούρμπο και αναβαθμίσεις σε όλα τα κινούμενα μέρη, έχουν στείλει την ισχύ στα 1.000 άλογα! Παραπάνω, δηλαδή, από την 918 Spyder. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το Integra έχει μετατραπεί σε τετρακίνητο προκειμένου να περνάει όλη αυτή τη δύναμη στο οδόστρωμα. Μαζί του ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο και αγωνιστικού τύπου διαφορικά, για μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των 1.000 αυτών αλόγων.

Πώς μεταφράζονται τα ανωτέρω στην πράξη; Σε μια σειρά αναμετρήσεων που προκαλούν τρέμουλο στην 918 Spyder. Πέντε κόντρες έγιναν, τις τρεις τις πήρε ο Ιάπωνας! Ενδεχομένως να κέρδιζε πιο άνετα, αν δεν σκάλωνε το κιβώτιο σε κάποιες περιπτώσεις. Ρεβάνς της τιμής παίρνει η Porsche στα φρένα, όπου το Honda δεν έχει πια ABS.

Get it on Google Play Download on the App Store