Audi R8 1400HP κορδώνεται στο Tesla Plaid (+video)

Το Tesla Model S Plaid δεν σηκώνει αντιρρήσεις. Το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών στο 400άρι και ένα από τα απειροελάχιστα τετράτροχα παραγωγής, που κατεβαίνει από το φράγμα των 2,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Παρόλη την ιστορικών διαστάσεων ταχύτητά του, όμως, δέχεται προκλήσεις καθημερινά. Βελτιωμένα κάθε λογής θέλουν να μετράνε τις δυνάμεις τους απέναντι στο παντοδύναμο ηλεκτρικό. Ένα Audi R8 1.400 ίππων είναι ο πιο πρόσφατος αμφισβητίας, με βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει τη νίκη.

Το γερμανικό supercar είναι ισχυρότερο (1.400 άλογα αντί 1.020) και ελαφρύτερο (1.738 κιλά αντί 2.192), αν και δεν έχει τα θεμελιώδη προτερήματα της ηλεκτροκίνησης, ήτοι ακαριαία απόκριση και έλλειψη σχέσεων. Το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη αναλαμβάνει την παροχή της ισχύος στους τέσσερις τροχούς, έχοντας τον 5.2 V10 να συνοδεύεται από δυο τούρμπο και μυριάδες βελτιώσεων. Αναβαθμίσεις συναντάμε παντού, στην ανάρτηση, το κιβώτιο, τα διαφορικό, την ανάρτηση, προκειμένου το «1400άρι» R8 να διαχειρίζεται την τεράστια δύναμη.

Τα προσόντα του Model S Plaid δεν κρύβονται στην εκκίνηση, καθότι το κορυφαίο Tesla εκτινάσσεται από στάση και δημιουργεί επί τόπου διαφορά μιας «καρότσας». Εκεί, όμως, που περιμένεις να δεις την κλασική εικόνα με το Plaid να ανοίγει απόσταση ή να τη διατηρεί μέχρι τον τερματισμό, το γαλάζιο Audi διατυπώνει εντονότατες ενστάσεις. Άπαξ και βρίσκει πάτημα μετά την εκκίνηση, το R8 εξαπολύει καταιγιστική αντεπίθεση και όχι μόνο καλύπτει το χάντικαπ, αλλά περνάει οριακά μπροστά στη γραμμή του τερματισμού. Οι χρόνοι σε αμφότερες περιπτώσεις είναι επιπέδου αγωνιστικών dragster, με το R8 να ολοκληρώνει το 400άρι σε 8,944 δλ. (ταχύτητα εξόδου 259,92 χλμ./ώρα) και το Model S Plaid σε 9,357 δλ. (ταχύτητα εξόδου 237,32 χλμ./ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store