Ζυγώνει το σκληροτράχηλο πρώτο αγροτικό της Kia

Από την ώρα που παρουσιάστηκε το Hyundai Santa Cruz, άπαντες περιμένουν ανάλογο μοντέλο από την Kia. Μια προοπτική που οι Κορεάτες καλωσόριζαν λίγους μήνες πριν και, πλέον, γνωρίζουμε πως αποτελεί πραγματικότητα. Η έτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Σεούλ εξελίσσει την πρώτη της πρόταση στα αγροτικά, η οποία θα μοιράζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Santa Cruz, αλλά ενδεχομένως θα είναι πιο σκληροτράχηλο από εκείνο.

Τα renderings του Digimods DESIGN φανερώνουν ένα θηριώδες pick up, με έντονες επιρροές από τη ναυαρχίδα των SUVs της Kia: το Telluride. Μπορεί να πρόκειται για ψηφιακές απεικονίσεις, ωστόσο το μέγεθος και ο χαρακτήρας όλα δείχνουν πως θα επαληθευτούν στο μοντέλο παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αυστραλία, το pick up της Kia θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το Santa Cruz, αλλά και με τελείως διαφορετικούς προσανατολισμούς.

Ενώ το Santa Cruz είναι σπορ και δυναμικό, το αδελφάκι του από την Kia αφενός θα είναι σημαντικά πιο ογκώδες, αφετέρου πολύ πιο «σκληρό». Το μήκος του λέγεται πως θα φτάνει στα 5.400 χλστ. (4.971 χλστ. το Santa Cruz), προκειμένου να ανταγωνιστεί τα διάφορα Toyota Tacoma, Chevrolet Silverado και τις λοιπές αγροτικές δυνάμεις στην αγορά των Η.Π.Α. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει φυσικά να διαθέτει και τις ανάλογες δυνατότητες. Το πλαίσιο τύπου σκάλας -με βάση το Mohave– θεωρείται δεδομένο, ενώ η ελκτική δυνατότητα αναφέρεται στα 3.500 κιλά.

Από πλευρά κινητήρων, φημολογείται πως η γκάμα θα αποτελεί μια μίξη από εκείνες στα Mohave και Santa Cruz. Ο 2.2 ντίζελ των 210 ίππων και 420 Nm θα τοποθετηθεί στη βάση, ακολουθούμενος από τον 3.0λιτρο CRDi V6 των 260 ίππων και 560 Nm. Στην κορυφή, από πλευράς ιπποδύναμης, θα πάρει θέση ο 2.5άρης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 275 ίππων (αλλά 420 Nm) από το Santa Cruz.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κορέα, το μεσαίου μεγέθους αυτό pickup θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Hwaseong της Kia στην Κορέα, όμως για να πατήσει στην πολύ σημαντική αγορά των Η.Π.Α. θα πρέπει να κατασκευάζεται και εκεί. Στα σκαριά βρίσκεται όπως και ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup που θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, δηλαδή αυτή των Kia EV6 και Hyundai Ioniq 5 και Ioniq 6.

Get it on Google Play Download on the App Store