Ξεκινάει ως ταξί το ηλεκτρικό Toyota Hilux

Η Toyota το έχει πάρει απόφαση να εξηλεκτρίσει το Hilux, ξεκινώντας από την προσθήκη υβριδικού συστήματος στους ντίζελ κινητήρες. Το απόλυτο βήμα, ωστόσο, είναι η πλήρης σύνδεση με το ρεύμα. Ηλεκτρικό Hilux έχει ήδη παρουσιαστεί ως πρωτότυπο, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα μπει στην παραγωγή. Κι όχι απλά θα μπει, αλλά τα πρώτα του χιλιόμετρα θα τα κάνει σαν ταξί!

Η αμιγώς EV εκδοχή του λαοφιλούς pick up θα ξεκινήσει δοκιμαστικές διαδρομές στους δρόμους της Ταϊλάνδης, σε κατάλληλα διαμορφωμένα οχήματα ως ταξί. Η συγκεκριμένη χώρα είναι από τις κορυφαίες παγκοσμίως σε ζήτηση για αγροτικά, με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάζουν ανάλογα μοντέλα πρώτα, ακόμα και μόνο, για εκεί. Μέχρι ταξί pick ups κυκλοφορούν, με το Hilux να συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Ταϊλανδών αυτοκινητιστών. Τι πιο λογικό από το να δοκιμάσει η Toyota τις αντοχές του ηλεκτρικού συστήματος, βάζοντάς το να γράφει διαρκώς χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες; Ό,τι πρέπει για ταξί, λοιπόν, το Hilux EV, που θα αρχίσει τις βόλτες του στις αρχές του 2024.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Daihatsu Engineering & Manufacturing μίλησε στο Reuters, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αυτή την περίοδο το Hilux EV υποβάλλεται σε εκτενείς δοκιμές, ώστε να προσαρμοστεί στις κυκλοφοριακές ανάγκες της Ταϊλάνδης. Συγκεκριμένα της πόλης Πατάγια, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του ως «ταρίφας», άγνωστο σε τι αριθμούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 5 ηλεκτρικά Hilux θα κάνουν δοκιμαστικές διαδρομές, αλλά δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα τελικά. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται σχετικά με το Hilux EV, αλλά εμφανισιακά τουλάχιστον έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το κανονικό. Η κλειστή μάσκα είναι η σημαντικότερη, όπως και το πορτάκι για τη θύρα φόρτισης.

Get it on Google Play Download on the App Store