Βγαίνει από τις σκιές το Toyota GR Corolla

Η Toyota έχει πολλή όρεξη τις τελευταίες ώρες, δίνοντας τη μια είδηση μετά την άλλη. Μια από αυτές αφορά το πολυαναμενόμενο GR Corolla, που για πρώτη φορά κάνει επίσημα εμφάνιση, μέσα από μια σειρά «Easter eggs».

Σε απλά ελληνικά: «υπονοούμενα». Το πρώτο, ήταν μια φωτογραφία από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αναρτήθηκε στον λογαριασμό Instagram της Toyota USA, με τη λεζάντα «αφήστε τους να ψάχνονται», και ένα πολύ έξυπνα κρυμμένο μήνυμα στον πίνακα οργάνων. Δείτε τι γράφει το ρολόι, ανάμεσα σε ταχύμετρο-στροφόμετρο

To «G16» μάς παραπέμπει στον 1.600άρη τρικύλινδρο τούρμπο, που συναντάμε στο GR Yaris (G16E-GTS, για την ακρίβεια). Με άλλα λόγια, επισημοποιείται -τρόπον τινά- αυτό που ήδη γνωρίζαμε: πως το ίδιο μοτέρ θα κινεί και το GR Corolla. Βέβαια, ακόμα δεν γνωστοποιείται αν θα έχει την ίδια (261 άλογα, 272 το JDM) ή παραπάνω ισχύ. Αν κρίνουμε από την οθόνη του κλιματισμού πάντως, που αναγράφει «2» και «68», μάλλον έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία εκδοχή του G16E-GTS (268 HP ισούνται με 272 PS). Βέβαια, το γεγονός ότι βλέπουμε λεβιέ από CVT φανερώνει πως το εσωτερικό προέρχεται από κάποιο απλό Corolla, που χρησιμοποιήθηκε για να προϋπαντήσει το GR χωρίς τον κίνδυνο αποκάλυψης της καμπίνας αυτού.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε και πάλι από το Instagram. Η φωτογραφία δείχνει το πίσω μέρος ενός μπλε Corolla Hybrid (πιθανότατα από εκεί είναι η φώτο του εσωτερικού), μπροστά από κοντέινερ και λεζάντα «βγες από τις σκιές, στο φως». Από ποιες σκιές να βγει όμως το αυτοκίνητο, αφού ήδη το βρίσκει ο ήλιος; Εδώ είναι η ντρίπλα των Αμερικανών. Κοιτάχτε στα αριστερά της εικόνας, ανάμεσα στις δυο σειρές κοντέινερ

Βλέπετε ένα Corolla στο καμουφλάζ της Gazoo Racing, μέσα στις σκιές, έτοιμο να βγει στο φως; Αυτό είναι το GR Corolla! Σαν να μην έφτανε αυτό, χαμηλά στην πόρτα διακρίνεται το «GR-FOUR» (που παραπέμπει στο σύστημα τετρακίνησης), ενώ το συνδυασμό κινητήρα-μετάδοσης «φωτογραφίζει» η επιγραφή σε ένα κοντέινερ (το «G16 GR FOUR»).

Get it on Google Play Download on the App Store