Βαφή με βάση τα βοθρολύματα από τη BMW!

Γνωρίζουμε πως το καφέ χρώμα συνοδεύεται από διάφορους χαρακτηρισμούς, που το συνδέουν οπτικά με τις ανθρώπινες κενώσεις. Η BMW, ωστόσο, πάει πολλά βήματα παραπέρα και δημιουργεί, στην κυριολεξία, βαφή με βάση τα βοθρολύματα!

Η βαυαρική εταιρία συνεργάζεται με την BASF, με σκοπό την εξέλιξη ενός τύπου βιώσιμης βαφής με βάση τα οργανικά απόβλητα και απώτερο στόχο την αντικατάσταση των ορυκτών στοιχείων (κυρίως πετρέλαιο), που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η νέα βαφή κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας στοιχεία από μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και υπόσχεται μείωση εκπομπών CO2 έως 40%, συγκριτικά με τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών χρωμάτων. Παράλληλα συνεισφέρει στη μείωση κατανάλωσης ορυκτών πόρων, όπως το πετρέλαιο, συμβάλλοντας στη διατήρηση αποθεμάτων.

«Με τη μείωση της χρήσης ορυκτών πρώτων υλών, μπορούμε να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους και να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 ταυτόχρονα», δήλωσε ο Joachim Post, επικεφαλής του δικτύου αγορών και προμηθευτών της BMW. Η νέα βαφή θα αρχίσει να τοποθετείται στα αμαξώματα αυτοκινήτων, στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, αλλά και τη μονάδα παραγωγής του Ροσλύν στη Νότιο Αφρική. Το πρώτο συναρμολογεί τις Σειρά 1, Σειρά 2 Gran Coupé και Σειρά 2 Active Tourer, ενώ αυτό στη Νότιο Αφρική τις Σειρά 3 και X3. Προς αποφυγή παρερμηνειών, το νέο χρώμα δεν θα είναι μόνο καφετί απόχρωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store