Toyota Yaris Y20 πωλούνται ακριβότερα από καινούρια!

Οι τιμές των αυτοκινήτων δεν έχουν ξεφύγει μόνο στα νέα, αλλά και στα μεταχειρισμένα. Λόγω των ανατιμήσεων στα καινούργια, εύλογα και αυτά που είναι λίγων ετών από δεύτερο χέρι (ή και τρίτο κ.λπ.) έχουν πάρει τα πάνω τους, σε σημείο μάλιστα που να πωλούνται ακόμα και σε υψηλότερες τιμές, από όσο είχαν όταν αγοράστηκαν. Γεγονός που συμβάλλουν με την σειρά τους και οι καθυστερήσεις στις παραγωγές – παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων. Εάν πρόκειται για δημοφιλές μοντέλο και μάλιστα σε ειδική έκδοση, τότε το κασέ ανεβαίνει και άλλο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Toyota Yaris Y20, καθώς μοντέλα δύο – τριών ετών πωλούνται πιο πολλά λεφτά από όσο κόστιζαν καινούργια! Το επετειακό Yaris παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2018 και οι τιμές του στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο του 2019. Το 1.5 λτ. Dual VVT-iE 111 hp πωλούνταν στην τιμή των 14.930 ευρώ (16.170 ευρώ το CVT-Multidrive S), το Y20 Bi-tone κόστιζε 15.940 ευρώ (17.180 ευρώ το CVT) και το 1.5 λτ. Hybrid 100 hp Y20 Bi-tone εκκινούσε στις 18.420 ευρώ.

Όπως θα δείτε σε αγγελίες εδώ, Yaris Y20 1.5 111 hp με πολλά χιλιόμετρα πωλούνται όσο σχεδόν είχε καινούργιο, ενώ υβριδικά με λιγότερα φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 19.000 ευρώ!

Πληροφοριακά, η ειδική αυτή έκδοση κατασκευάστηκε σε μόλις 1.998 μονάδες, αριθμός που συμβόλιζε το έτος που παρουσιάστηκε το πρώτο Yaris. Η ειδική έκδοση Yaris Y20 ξεχωρίζει από τις διαφορετικές ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών, τις σκούρες γκρι λεπτομέρειες στη μάσκα, στους καθρέπτες και στο περίβλημα των προβολέων ομίχλης, μαζί με τα φιμέ παράθυρα πίσω και ειδικά λογότυπα Y20. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το σκούρο γκρι χρώμα, ενώ αλλαγμένες είναι και οι επενδύσεις, με τα καθίσματα να έχουν και αυτά το ειδικό σήμα Y20, όπως και στο ταμπλό.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

Get it on Google Play Download on the App Store