Toyota και VW υπέγραψαν επαγγελματική συνεργασία

Την πρωταπριλιά κάναμε ένα αστειάκι… καθώς γράψαμε πως Toyota και VW θα συνεργαστούν προκειμένου η ιαπωνική μάρκα να αποκτήσει τούρμπο μοτέρ και η γερμανική υβριδική τεχνολογία. Τελικά η πραγματικότητα μας κάνει… πλάκα, καθώς οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, όχι όμως στα επιβατικά αλλά στα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Όταν η Mercedes έσωσε την Audi

Συγκεκριμένα, η θυγατρική στα επαγγελματικά αυτοκίνητα της ToyotaHino Motors και η VW Truck & Bus ανέφεραν επισήμως πως θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης) αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων και υβριδικής τεχνολογίας. Μάλιστα υπέγραψαν και σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας και δημιούργησαν και επιτροπή η οποία θα συνεδριάζει με θέμα το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πρόκειται για μία τεράστια συμφωνία η οποία θα βοηθήσει την VW να εισχωρήσει περαιτέρω στην ασιατική αγορά, ενώ από την άλλη και οι δύο προσδοκούν σε τεράστια οικονομικά οφέλη, που θα προκύψουν από την μείωση δαπανών για την κατασκευή των επαγγελματικών τους αυτοκινήτων. Μένει να δούμε τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας και πως θα εξελιχθεί στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Πλούσιοι μισθοί για τους εργαζόμενους της Skoda

Λέτε η συνεργασία να επεκταθεί και στα επιβατικά; Δεν είναι απίθανο καθώς η συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και η αυτόνομη οδήγηση τα αφορά άμεσα!

Get it on Google Play Download on the App Store