Toyota Hilux 6×6 για τον Στρατό

Το δημοφιλές pickup μοντέλο της Toyota, το Hilux είναι γνωστό κυρίως για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές του δραστηριότητες στην ύπαιθρο, αλλά και για εργασίες κατασκευαστικών εταιρειών. Με στολή παραλλαγής πολύ σπάνια θα το πετύχει κανείς, αν και πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια είχε γίνει δωρεά 20 διπλοκάμπινων Toyota Hilux 2.4D AT 4×4 στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη φύλαξη των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.

Το συγκεκριμένο όμως στρατιωτικό και αρματωμένο σαν αστακός Toyota Hilux 6×6, αποτελεί ένα νέο «όπλο» πανέτοιμο για μάχες σε δύσβατα πεδία. Την κατασκευή του ανέλαβε η Αυστραλιανή εταιρία Supacat, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων και αυτή τη φορά έφτιαξε κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα τεθωρακισμένα κ.λπ. Το Hilux MUV (Medium Utility Vehicle) βασίζεται στο διπλοκάμπινο πολιτικό όχημα, όμως οι προσθήκες και τροποποιήσεις που φέρει είναι αρκετές. Καταρχήν διαθέτει ένα επιπλέον άξονα στο πίσω μέρος και πρόκειται για 6κίνητο όχημα. Μαζί με τα χωμάτινα ελαστικά, το πλαίσιο τύπου σκάλας, τον αναπνευστήρα και τους ανθεκτικούς προφυλακτήρες είναι ό,τι πρέπει για εκτός δρόμου και παράκτιες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον εφοδιάζεται με bull bar μπροστά, με πρόσθετα φώτα LED που συμπληρώνουν τους προβολείς αλογόνου, με μεταλλικά πλαϊνά σκαλοπάτια και μια κεραία GPS. Η καρότσα στο πίσω μέρος είναι και αυτή μεγαλύτερη, προκειμένου να χωρά τον στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα, ράφια και οτιδήποτε απαιτείται για τις στρατιωτικές ανάγκες. Επίσης, είναι εύκολο σε διάφορες αναβαθμίσεις, ενώ η συντήρησή του είναι εύκολη, όπως και η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, αφού το Hilux προσφέρεται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Το στρατιωτικό Hilux έχει ωφέλιμο φορτίο 3 τόνους (1 τόνο το επαγγελματικό Hilux) και μεικτό βάρος κοντά στους 6,5 τόνους. Τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η Supacat προσφέρει μια αναβάθμιση για τον 2.8 λτ. πετρελαιοκινητήρα των 204 ίππων και 500 Nm του στάνταρ Hilux, απόδοση που είναι λίγη για ένα όχημα με τόσο βάρος. Επίσης, υπάρχει η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και του αυτόματου.

Get it on Google Play Download on the App Store