Toyota: «Δεν θα αφήσουμε τα θερμικά μοτέρ να πάνε χαμένα»

Η Toyota διατηρεί χρόνια τώρα ελαστική στάση απέναντι στα θερμικά μοτέρ, κόντρα σε πολλούς κατασκευαστές που τα έχουν ήδη ξεγράψει. Σε αντίθεση με τη γενικευμένη νόρμα, που θέλει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης να περιθωριοποιούνται ή να καταργούνται τελείως, οι Ιάπωνες δηλώνουν πίστη στις Μ.Ε.Κ.!

Οι πολύ ελπιδοφόρες δηλώσεις έρχονται από τον πρόεδρο του κολοσσού από το Αΐτσι, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Akio Toyoda. Το μεγαλύτερο «κεφάλι» της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο μίλησε για το μέλλον των θερμικών κινητήρων, στα πλαίσια της Έκθεσης του Τόκιο. Στις δηλώσεις του ο Toyoda δεσμεύτηκε για τη συνέχιση διάθεσης μοτέρ εσωτερικής καύσης και στο μέλλον, ως μέρος μιας προσπάθειας διατήρησης του κοινωνικού και βιομηχανικού οικοσυστήματος που βασίζεται σε αυτά: «Πολλοί από τους 5,5 εκατομμύρια συναδέλφους μας (σ.σ. τους εργαζομένους στο δίκτυο προμηθευτών της Toyota) κατασκευάζουν εξαρτήματα κινητήρων. Αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν την Ιαπωνία και έχουν τις ικανότητες να κάνουν την Ιαπωνία του αύριο δυνατή. Δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Στη συνέχεια έδωσε το στίγμα της εναλλακτικής λύσης δίπλα σε εκείνη των EVs: «Πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν αντιπροσωπεύουν τον μόνο τρόπο επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. Για αυτό και εργαζόμαστε σε πρωτοβουλίες για κινητήρες υδρογόνου εδώ και τρία χρόνια. Πέρυσι, κατεβάσαμε απολύτως επιτυχημένα αυτοκίνητο με υδρογονοκίνητο κινητήρα στο Le Mans.  Υπάρχει ακόμα ρόλος για τους κινητήρες ως πρακτικό λύση επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. Οπότε, ας κάνουμε ακριβώς αυτό. Ας βελτιώσουμε την τεχνολογία του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε όλους όσους φτιάχνουν Μ.Ε.Κ., ας συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. «Η βοήθεια όλων θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη. Δεν θα αφήσω ποτέ όλη τη δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα να πάει χαμένη».

Get it on Google Play Download on the App Store