Το Toyota Hilux σε απαγορευμένη διαφήμιση (+video)

Έχουμε ακούσει λόγους και λόγους που απαγορεύονται διαφημίσεις, από τους πιο ουσιώδεις μέχρι τους πιο γελοίους. Αυτός που συνοδεύει το «άκυρο» της τελευταίας καμπάνιας για το Toyota Hilux στη Μεγάλη Βρετανία, αναμφίβολα συγκαταλέγεται στη δεύτερη κατηγορία.

Η Toyota UK δημιούργησε ένα σποτ για το ανανεωμένο pick up, με τίτλο «Born to Roam». Γεννημένο να εξερευνά, δηλαδή, το Hilux. Απολύτως ταιριαστό, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που βάσει προδιαγραφών και αγοραστικού κοινού, περιηγείται σε βουνά, λαγκάδια και γενικότερα μέρη μακριά από την άσφαλτο. Τι πιο σύνηθες, θα πείτε, να υπάρχουν πλάνα από εκτός δρόμου οδήγηση, περάσματα από ποτάμια/νερόλακκους, γιατί όχι κάποιο drift στο χώμα; Το απολύτως φυσιολογικό, κοινώς, για μια διαφήμιση που αφορά αυτοκίνητο σχεδιασμένο για off roading και περιπέτειες. Αυτά σε νορμάλ χώρες.

Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου κάνουν τη μύγα να βγάλει και την τελευταία ρανίδα ξυγκιού σε θέματα politically correctness, οι παραπάνω εικόνες κρίθηκαν ακατάλληλες δια ανηλίκους και ενηλίκους, γιατί -λέει- προωθούν την ανεύθυνη στάση κατά του περιβάλλοντος και αντιτίθενται στις προσπάθειες για την προστασία του. Σύμφωνα με τους φωστήρες του Advertising Standards Agency (κάτι σαν τμήμα του ΕΣΡ για διαφημίσεις), βλέποντας το Hilux να κινείται σε βουνά και δάση δίνεται η αίσθηση της αδιαφορίας για αυτά, αλλά και της «κακοποίησής» τους! Ότι, δηλαδή, το Hilux μολύνει το δάσος και τα ποτάμια, επειδή περνάει από αυτά. Ό,τι του φανεί…

Το οποίο Hilux, ειρήσθω εν παρόδω, πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε σε υβριδική μορφή. «Ψιλά γράμματα» για το ASA, που απαγόρευσε και διαφήμιση η οποία έδειχνε τα Hilux να κινούνται σε κατσάβραχα, σε ένα τοπίο αρκετά όμοιο με έρημο. Εκεί φαίνεται μολύνει τις πέτρες και τα ξερόχορτα… Δείτε παρακάτω τα απαγορευμένα καμώματα της Toyota.

Get it on Google Play Download on the App Store