To τανκ του Μαραντόνα είναι σκέτη…HUNTA (+video)

O Ντιέγκο Μαραντόνα είναι γνωστό πως έχει μία άλφα λατρεία για τις κάμερες και την δημοσιότητα. Παρακολουθήσαμε τις σκηνές άπειρης αισθητικής που μας χάρισε κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Αργεντινής και της Νιγηρίας για τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ, ακούσαμε και τις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό της «Αλμπισελέστε» από την 4αρα των Γάλλων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο δυστυχώς τελείωσε, όμως ο «Θεός» βρήκε άλλον έναν τρόπο να τραβήξει πάσα βλέμμα πάνω του.

Δείτε ακόμα: Οι πρώτοι σκόρερ του αυτοκινητικού Μουντιάλ!

Καταρχάς ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο σε μια ομάδα της Λευκορωσίας, ονόματι Ντινάμο Μπρεστ. Αυτό έγινε ένα μήνα μετά την απόλυσή του από την Αλ Φουτζαΐρα, όταν η ομάδα που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δεν κατάφερε να κερδίσει την απευθείας άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε δεκτός με υποδοχή Μεσσία από τους Λευκορώσους αλλά, φυσικά, ο Ντιεγκίτο δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε αυτό.

Για την είσοδό του στο δημοτικό στάδιο του Μπρέστσκι επιστρατεύτηκε τεθωρακισμένο όχημα των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας, με τον Μαραντόνα να μοιράζει χαιρετισμούς και φιλάκια από την καταπακτή της οροφής. Το εν λόγω όχημα αποτελεί προϊόν της εγχώριας εταιρίας Overcomer και φέρει το -απαγορευμένο για Ελλάδα- όνομα HUNTA. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από fiberglass, πάνω στο οποίο «κουμπώνει» η θωράκιση, ενώ τα τεράστια ελαστικά έχουν εξαιρετικά χαμηλή πίεση (μεταξύ 0,1 και 0,5 bar) προκειμένου το HUNTA να κινείται απροβλημάτιστα σε άμμο-αλλά και σε νερό, καθώς μπορεί να επιπλεύσει και να κινηθεί με ταχύτητα έως 8 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι πάγκοι των ομάδων έχουν μπάκετ καθίσματα;

Το HUNTA μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 στρατιώτες στο εσωτερικό του και να κινηθεί σε ταχύτητες -ανεξαρτήτως χερσαίας επιφάνειας- που φτάνουν τα 70 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας του είναι ένας ντίζελ της ιταλικής CMD (Costruzioni Motori Diesel) απόδοσης 95 ίππων, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να ανέρχεται στα 100 λίτρα.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Ντιέγκο Μαραντόνα από κοντά, καθότι η Ντινάμο Μπρεστ (στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Κάργας) αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League.

Get it on Google Play Download on the App Store