To supercar της Brabham κοστίζει 1.200.000 ευρώ!

Όπως η ίδια η Brabham μας είχα κάνει γνωστό εδώ και καιρό, μέσα από ανακοινώσεις αλλά και όχι και τόσο αποκαλυπτικές εικόνες, ετοίμαζε ένα supercar το οποίο θα την έβαζε για τα καλά στο μάτι παραδοσιακών δυνάμεων όπως η Ferrari. Τελικά, ήρθε η ώρα να δούμε το δημιούργημά της σήμερα, 70 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Jack Brabham στους αγώνες.

Δείτε ακόμη: Porsche Cayenne με 462 PS καίει 3,2 λίτρα/100 χλμ. (+video)

Η Brabham ΒΤ62 όπως είναι η ονομασία του μοντέλου, είναι για χρήση αποκλειστικά σε πίστα και το αμάξωμά της είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και συνολικά το βάρος του είναι στα 972 κιλά.

Σχεδιαστικά, προφανώς και έχει δοθεί προτεραιότητα στην αεροδυναμική, όπως γίνεται πασιφανές από τους μεγάλους αεραγωγούς, την θηριώδη αεροτομή και τον αγωνιστικό αεροδυναμικό διαχύτη πίσω. Ενδεικτικό είναι πως οι ιθύνοντες της μάρκας αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο παράγει έως και 1.200 κιλά κάθετης δύναμης. Η καρδιά του Brabham BT62 είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 5.4 λίτρων, απόδοσης 710 ίππους και 666 Nm ροπής και συνεργάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων (νούμερα επιδόσεων πάντως δεν δόθηκαν στη από την εταιρεία).

Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία η νέα ΒMW M850i Coupe (+video)

Για το τέλος αφήσαμε το εσωτερικό, το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και από την πιο πάνω εικόνα είναι σπαρτιάτικο και σίγουρα αγωνιστικό. Τα ανθρακονήματα κυριαρχούν, το τιμόνι είναι αποσπώμενο, τα πεντάλ ρυθμίζονται σε απόσταση και η οθόνη στον πίνακα οργάνων μπορεί να προβάλει και ενδείξεις τηλεμετρίας. Το κόστος του υπεραυτοκινήτου της Brabham είναι στα 1.200.000 ευρώ περίπου.

Get it on Google Play Download on the App Store