To πιο τέλειο Opel Calibra 2.0 λτ. Turbo 4×4

Το 1989 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Opel παρουσίασε το Calibra, το οποίο ακόμα και σήμερα καταφέρνει και προσελκύει το ενδιαφέρον με τις δυναμικές και ρευστές γραμμές του κουπέ αμαξώματός του. Βασισμένο στο Vectra πρώτης γενιάς, το Calibra διέφερε σημαντικά εξωτερικά, όμως το ταμπλό του ήταν ίδιο με εκείνο του μεσαίο Opel.

Δείτε ακόμα: O διαχρονικός (αερο)δυναμισμός του Opel Calibra

Για πολλούς το Calibra αποτελούσε τη δεκαετία του ’90 ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο, ειδικά στις πιο δυνατές εκδόσεις του, όπως ήταν με τον 2.0 λτ. Turbo κινητήρα και την τετρακίνηση. Ένα τέτοιο σπάνιο πλέον μοντέλο είναι αυτό που βλέπετε και αποτελεί, ίσως το πιο τέλεια διατηρημένο και με τα λιγότερα χιλιόμετρα που υπάρχει.

Δείτε ακόμα: VW Golf VR6 VS Opel Astra GSi (+video)

Συγκεκριμένα, αυτό το Opel Calibra 2.0 16V Turbo 4×4 είναι μοντέλο του 1992 και σύμφωνα με την αγγελία έχει διανύσει μόνο 18.983 χιλιόμετρα. Αυτό το πολύ σπάνιο Calibra παραδόθηκε καινούργιο στην Ιταλία το 1992. Τα ελάχιστα χιλιόμετρα που έχει επιβεβαιώνονται από το επίσημο βιβλίο service του αντιπροσώπου της Opel, ενώ πρόκειται για ένα εντελώς εργοστασιακό αυτοκίνητο με το αρχικό του μαύρο μεταλλικό χρώμα. Πολύ καλά διατηρημένο είναι και το εσωτερικό του, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε ότι υπήρχε Toyota Corsa πριν το Opel;

Το μοναδικό αυτό Opel κινείται από τον 2.0 λτ. Turbo 4κύλινδρο κινητήρα, με απόδοση 204 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και ροπή 280 Nm στις 2.400 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και το μηχανικό 6άρι κιβώτιο, η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 245 χλμ./ώρα. Νούμερα εντυπωσιακά, ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ηλιοροφή, ηχοσύστημα, φώτα ομίχλης, υδραυλικό τιμόνι κ.λπ. Η τιμή που πωλείται είναι στις 29.950 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Opel Corsa OPC αφήνει στον τόπο Audi S3 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store