To πιο ακριβό επετειακό Fiat Toro Tributo 125

Η Fiat είναι πολύ δημοφιλής στη Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική γενικότερα, όπου το 2023 οι πωλήσεις της έφτασαν τις 542.000 οχήματα, από τα συνολικά 1,35 εκατομμύρια που πούλησε παγκοσμίως. Αρκετά μοντέλα που πωλούνται στη Νότια Αμερική δεν έρχονται στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων το μικρό Argo, το μικρό SUV Pulse, το coupe-SUV Fastback και τα pickup Strada (γνωστό παλιά στην Ελλάδα) και το Toro.

Όλα αυτά παρουσιάστηκαν στην επετειακή έκδοση Tributo 125, νούμερο που αντιπροσωπεύει τα γενέθλια των 125 ετών από την ίδρυση της ιταλικής φίρμας στο Τορίνο, το μακρινό 1899. Μάλιστα η Fiat είναι τόσο συνδεδεμένη με τη Βραζιλία, όπου στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ως «μισή βραζιλιάνικη, μισή ιταλική μάρκα». Εξάλλου, πάνω από 18 εκατομμύρια Fiat έχουν παραχθεί σε εργοστάσια της Βραζιλίας εδώ και αρκετά χρόνια. Κάθε επετειακό μοντέλο φέρει μοναδικές λεπτομέρειες στις πιο δημοφιλής εκδόσεις του και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού.

Ξεκινώντας από τα χρώματα, το λευκό και το γκρι είναι σημεία αναφοράς της σειράς, σε συνδυασμό πάντα με τη μαύρη οροφή για όλα τα μοντέλα. Διατίθενται και άλλες αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου, ανάλογα με το αυτοκίνητο, όμως το χρώμα που κάνει τη διαφορά είναι το λευκό περλέ «Alaska». Επιπλέον, τη διαφορά κάνουν οι σκουρόχρωμες ζάντες, ενώ στο εσωτερικό εξοπλίζονται με δερμάτινο σαλόνι, σε συνδυασμό με λεπτομέρειες χάλκινης απόχρωσης. Πρόσθετα το σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη κάθετη οθόνη των 10,1 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό τραβά το ενδιαφέρον.

Το ακριβότερο όλων είναι το εικονιζόμενο Toro Tributo 125, με τιμή που ξεκινά από 184.490 ρεάλ Βραζιλίας (30.378 ευρώ). Βασίζεται στην έκδοση Volcano σε συνδυασμό με δύο μηχανικά σύνολα. Πρόκειται για τον 1.300άρη turbo βενζίνης/αιθανόλης με απόδοση 185 ίππων και 270 Nm ροπής, κίνηση 4×2 και αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και τον πετρελαίου των 2.0 λτ., ισχύος 170 ίππων και 350 Nm, με αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων και τετρακίνηση και με επιλογή 4WD Low.

Get it on Google Play Download on the App Store