Το πάμφθηνο τουρκικό τροχόσπιτο των 7.600 ευρώ

Με τις ζέστες να έχουν πιάσει για τα καλά και τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν, κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει και ψάχνουν το μέρος που θα πάνε για λίγες έστω μέρες να χαλαρώσουν. Πιο διαδεδομένες είναι οι διακοπές με διαμονή σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή σπίτι, ωστόσο κάποιοι ελάχιστοι στην Ελλάδα και περισσότεροι από άλλες χώρες της Ευρώπης, επιλέγουν το τροχόσπιτο.

Όμως η αγορά ενός αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχόσπιτου κοστίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, οπότε δεν είναι και τόσο συμφέρουσα. Τη λύση για φθηνό τροχόσπιτο προσφέρει η τουρκική εταιρία Hotomobil, η οποία κατασκευάζει τέτοιου είδους οχήματα. Το μικρότερο και φθηνότερο στην γκάμα της είναι το εικονιζόμενο μοντέλο Mohican 01. Προορίζεται για δύο επιβάτες και εξοπλίζεται με ντουλάπια, νιπτήρα, αξεσουάρ κουζίνας, δεξαμενή νερού 45 λτ. κ.λπ. Προαιρετικά προσφέρονται τέντα, ψυγείο 49 λτ., ηλιακά πάνελ, εξωτερικό ντους, ρεζέρβα, φορητή τουαλέτα και σχάρα ποδηλάτου.

Το μίνι αυτό ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο με το μοντέρνο σχεδιασμό, έχει ωφέλιμο φορτίο έως 400 κιλά. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 3.500 χλστ. (όσο ένα πρώτης γενιάς Toyota Aygo), το πλάτος είναι 1.850 χλστ., το ύψος είναι 1.650 χλστ. (1.100 χλστ. στο εσωτερικό) και τα δύο κρεβάτια έχουν διαστάσεις έκαστο 195×135 χλστ.

Η εταιρεία δεν αναφέρει τιμή, όμως στο διαδίκτυο μπορεί να το βρει κανείς μέσω γνωστής πολυεθνικής εταιρείας που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έναντι του ποσού των 8.174 δολαρίων (σημερινή ισοτιμία σχεδόν 7.600 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store