Το ουρλιαχτό του Lexus LFA στο δυναμόμετρο (+video)

Το LFA είναι ένα από τα supercar της παλαιάς σχολής, προ downsizing και τούρμπο. Εξελιγμένο με τρομακτική προσοχή στη λεπτομέρεια από Toyota και Yamaha, έχοντας ένα ατμοσφαιρικό δαίμονα κάτω από το καπό που στροφάρει στις 9.500 σ.α.λ. και παράγει ένα ανατριχιαστικό soundtrack. Μάλιστα, στροφάρει τόσο γρήγορα που η Lexus αναγκάστηκε να τοποθετήσει ψηφιακό κοντέρ, ώστε να προλαβαίνει το στροφόμετρο το «γάζωμά» του!Ευκαιρία να το ακούσουμε, αλλά και να δούμε πόσα άλογα αποδίδει 8 χρόνια μετά το τέλος παραγωγής του.

Δείτε ακόμα: Η Lexus πούλησε 3 ολοκαίνουργια LFA πέρσι!

Μάλιστα δεν έχουμε το απλό supercar της Lexus, αλλά την ειδική έκδοση Nurburgring των μόλις 50 μονάδων! Οπτικά ξεχωρίζει μονομιάς χάρις στο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα και τις ζάντες της BBS (εδώ είναι aftermarket), ενώ από πλευράς βελτιώσεων έχει διαφορετικό setup στην ανάρτηση και νέο λογισμικό στο 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο, που προσφέρει ταχύτερες αλλαγές. Ο υστερικός V10 των 4.8 λίτρων αποδίδει 571 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. –11 παραπάνω από τα υπόλοιπα 450 LFA που παρήχθησαν– και 480 Nm στις 6.800 σ.α.λ. -όπως και στα υπόλοιπα 450 LFA που παρήχθησαν-, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,6 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 326 χλμ./ώρα τελικής.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει η Bugatti Veyron στο δυναμόμετρο;

Πόσα απέδωσε στο δυναμόμετρο; Ομολογούμε πως παραλίγο να μην το προσέξουμε, καθώς το ουρλιαχτό του 1LR-GUE καλύπτει τα πάντα στον χώρο και το μυαλό. Με λίγη προσπάθεια, βλέπουμε την οθόνη να αναγράφει 540 άλογα (κάνοντας την μετατροπή των 531,87 hp σε ps) και 501 Nm ροπής, νούμερα που αφορούν τους τροχούς! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι οι στροφές που αποδίδεται η ιπποδύναμη: 9.720! Περισσότερες από 200 σ.α.λ. πάνω σε σχέση με τον εργοστασιακό κόφτη. Δεδομένων των αριθμών, είτε έχουμε να κάνουμε με βελτιωμένο, είτε η Lexus ήταν πολύ συντηρητική στις ανακοινώσεις της. Όπως και να ‘χει, πάμε στο «ρεζουμέ»: τον απόκοσμο ήχο

 

Get it on Google Play Download on the App Store