Το νέο τεστ του Euro NCAP για τα 5 αστέρια (+video)

Όπως σας ενημερώσαμε και με τις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP στο Nissan LEAF (τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ), ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας έκανε τα τεστ πιο αυστηρά, φέρνοντας τα αυτοκίνητα απέναντι σε νέες δοκιμασίες. Έτσι, το να αποκτήσει πλέον ένα αυτοκίνητο τη μέγιστη διάρκεια των πέντε αστέρων είναι ακόμη πιο δύσκολο. Κάτι που πάντως κατάφερε το Nissan LEAF που ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε τις νέες δοκιμασίες.

Δείτε ακόμη: Νέος κύκλος δοκιμών ασφαλείας Euro NCAP – Ποιο μοντέλο πήρε μηδέν αστέρια (+video)

Στο εξής λοιπόν, εκτός από τις δοκιμές πρόσκρουσης για επιβάτες, παιδιά και πεζούς, κάθε αυτοκίνητο θα δοκιμάζεται και για το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μάλιστα όχι μόνο απέναντι σε άλλο όχημα ή πεζό, αλλά και σε ποδηλάτες και αναβάτες μοτοσυκλετών. Αφορμή για αυτή την δοκιμασία αποτέλεσε το γεγονός πως στην Ε.Ε. από τις 25.300 ζωές που χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, οι μισές αφορούσαν πεζούς, αναβάτες ποδηλάτων και μοτοσικλετών.

Διαβάστε επίσης: Επέτειος 20 χρόνων Euro NCAP με crash test σοκ! (video)

Πλέον λοιπόν, για να πάρει ένα αυτοκίνητο πέντε αστέρια θα πρέπει μεταξύ όλων των άλλων να έχει και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος. Ένα στοιχείο εξοπλισμού που το 2017 υπήρχε προαιρετικά στο 82% των οχημάτων που δοκιμάστηκαν και στάνταρ στο 61%. Πιο κάτω στο video που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη νέα δοκιμασία του Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store