To αγροτικό Audi A8 που δεν ξέρει κανένας!

Η Audi έχει υπάρξει απολύτως σαφής με την γκάμα της. Αποκλείεται η ύπαρξη pick up μοντέλου (αν και ποτέ δεν θα πρέπει να λέει «ποτέ», αν κρίνουμε από τα παραδείγματα των Mercedes και BMW) και οποιαδήποτε έκδοση του A8, πέραν του σεντάν αμαξώματος. Εξαίρεση το Avantissimo Concept του 2001, μια σπουδή σε ένα πιθανό A8 Avant που δεν είδε ποτέ το φως της παραγωγής.

Δείτε ακόμα: Το αγροτικό Honda Civic Type R «κυκλοφορεί κι οπλοφορεί»

Τότε πόθεν προέκυψε το μοναδικό θέαμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες; Tα εύσημα ανήκουν στον Steve και την ανάγκη για επαγγελματικό όχημα, που τον έκανε να αρχίσει τους πειραματισμούς με την ναυαρχίδα του Ίνγκολσταντ. Ο Steve, λοιπόν, είχε ένα αγροτικό για την δουλειά του και το A8 1ης γενιάς (του 1994 συγκεκριμένα) για τις μετακινήσεις του. Όταν αναγκάστηκε να πουλήσει το πρώτο, οι λύσεις ήταν δύο: να πάρει καινούργιο pick up ή να μετατρέψει το A8 σε τέτοιο. Προφανώς η δεύτερη επιλογή ήταν η κατεξοχήν δύσκολη, ειδικά από την στιγμή που αμάξωμα και πλαίσιο είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Παρόλα αυτά επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και δημιούργησε ίσως το μοναδικό αγροτικό A8 στον κόσμο! Η μετατροπή διήρκησε μόλις 6 μέρες και την ανέλαβε μια εταιρία αλουμινοσυγκολήσεων, η οποία προέβη στα απαραίτητα «κόψε-ράψε» στο γερμανικό σεντάν. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κατασκευής, πόρτα στην καρότσα δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: Νέο Audi S8 με 570 ίππους και «προγνωστική» ανάρτηση

Κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 των 4.2 λίτρων και 300 ίππων, πάντα σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης Quattro, έχοντας ένα 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για την μεταφορά της ισχύος.

Get it on Google Play Download on the App Store