Τιμές του νέου Mitsubishi ASX στην Ελλάδα

Το νέο Mitsubishi ASX πάτησε στην Ελλάδα και βρίσκεται σε εμπορίες της ιαπωνικής μάρκας. Όπως πιθανώς θα γνωρίζετε αλλά και φαίνεται αμέσως άλλωστε, το νέο ASX βασίζεται στο υπάρχον, δεύτερης γενιάς Renault Captur. Προς το παρόν στο ελληνικό site της Mitsubishi δεν έχει αναρτηθεί, ούτε έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι εκδόσεις και τιμές του, ωστόσο εμπορίες το προσφέρουν μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, από όπου προέρχονται και οι τιμές που αναφέρουμε παρακάτω.

Πριν όμως φτάσουμε σε τιμές και εξοπλισμούς, ας δούμε τις αλλαγές σε σχέση με το δίδυμο Γάλλο αδελφό του. Στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος του νέου ASX οι διαφορές εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα όπου κυριαρχούν τα τρία «διαμάντια», ενώ πίσω κυριαρχεί το λογότυπο «Mitsubishi» στην πόρτα του χώρου αποσκευών, ενώ στο σημείο που βρίσκονταν το σήμα της Renault έχει τοποθετηθεί μια κάμερα οπισθοπορείας. Στο εσωτερικό η μοναδική διαφορά αφορά το σήμα της Mitsubishi στο κέντρο του τιμονιού.

Οι εκδόσεις που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση μέσω δημοφιλούς ιστοσελίδας αγγελιών, είναι δύο: Το ASX 1.0T 91 hp Invite Plus στην τιμή των 28.900 ευρώ και το 1.3Τ Mild Hybrid 140 hp Invite Plus στις 30.870 ευρώ. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, οθόνη 7 ιντσών, όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες φωτός και βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω και αυτόματος κλιματισμός. Επιπλέον συνοδεύονται με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια, ενώ υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.

Σχετικά με τους κινητήρες, ο αρχικός 3κύλινδρος turbo 1.0Τ αποδίδει 91 ίππους και 160 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 14 δλ. και τελική ταχύτητα 168 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,8 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 131 γρ./χλμ. Το πιο δυνατό 4κύλινδρο 1.300άρι turbo έχει ισχύ 140 ίππους και 260 Nm ροπής. Φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ., η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 196 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 130 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store