Tesla Model 3 παραλίγο να κάνει μακροβούτι

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών είναι γνωστό πως εμφανίζουν ευπάθεια στις θερμοκρασίες, υψηλές και χαμηλές. Μάλλον κάτι τέτοιο απασχολούσε το μυαλό ενός οδηγού Tesla Model 3, ο οποίος μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο και παραλίγο να καταλήξει στη θάλασσα!

Το περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι Dana Point, στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος. Ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι του λευκού Model 3 πάτησε γκάζι αντί για φρένο και αντί να σταματήσει, βρέθηκε να επιταχύνει «καρφί» προς το νερό. Δεδομένης της ακαριαίας επιτάχυνσης από την ηλεκτρική μετάδοση, ο οδηγός του Tesla λογικά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Για καλή του τύχη υπήρχαν ογκώδη βράχια, που ανέκοψαν την πορεία του και σταμάτησαν το αυτοκίνητο κυριολεκτικά εκατοστά πριν κάνει βουτιά.

Η καλή τύχη βέβαια είναι σχετική, καθώς βλέποντας το μέγεθος των πετρών καταλαβαίνουμε πως από κάτω μάλλον τα «έσπασε όλα». Εικόνα από μπροστά δεν έχουμε, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε το λιγότερο έναν σπασμένο προφυλακτήρα. Το τι έχει γίνει με πλήμνες, αναρτήσεις και πάτωμα, ούτε ίσως ο ίδιος ο κάτοχος του ηλεκτρικού σεντάν δεν θα θέλει να ξέρει. Πολύ πιθανό, μάλιστα, κάποιος βράχος να τρύπησε το πάτωμα και να έχει προκαλέσει ζημιά στη μπαταρία. Κοντολογίς, από πλευράς επισκευών ενδεχομένως να του έρθει «μία η άλλη» με όσα θα κόστιζε το μακροβούτι (μπορεί και περισσότερο).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις Η.Π.Α., τέτοιου είδους ατυχήματα δεν σπανίζουν. Σύμφωνα με το Road & Track καταγράφονται περίπου 16.000 συγκρούσεις και προσκρούσεις ετησίως, λόγω μπερδέματος στα πεντάλ φρένου-γκαζιού.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store