Έχουμε ακούσει αναρίθμητες ιστορίες «τρόμου» με απίστευτα ποσά χρέωσης σε κούρσες, ταξίμετρα που κλέβουν και λοιπά σχετικά. Αυτό που συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο, όμως, δεν αποκλείεται να είναι παγκόσμιο ρεκόρ.
Μια γυναίκα καταγγέλλει πως χρεώθηκε 9.875 δολάρια (8.707 ευρώ) για μια διαδρομή 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που διήρκεσε μόλις 11 λεπτά! Η διάρκεια φανερώνει την παρουσία κίνησης, καθώς υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να κρατήσει πάνω από 5 λεπτά. Οπότε έχει βάση μια μεγαλύτερη του αναμενομένου χρέωση, αλλά ούτε στην πιο τρελή φαντασία του ταξίμετρου δεν γίνεται να προσεγγίζει τις σχεδόν 10.000 δολάρια! Η Margarita Bekker, που βρέθηκε να χρωστάει ποσό δανείου για μια απλή κούρσα, πλήρωσε τη διαδρομή με χρεωστική κάρτα. Όχι, όμως, όπως συνηθίζουμε εδώ, όπου την περνάς και η συσκευή «τραβάει» αυτόματα το ποσό συναλλαγής.
Για καλή της τύχη, μέσα στην όλη ατυχία, η Bekker πλήρωσε με ένα είδος online γραμματίου. Η κάρτα περάστηκε στη συσκευή, εκδόθηκε απόδειξη, την οποία η Bekker υπέγραψε, όμως χρήματα δεν καταβλήθηκαν. Αυτό γίνεται αργότερα, όταν έρχεται ο λογαριασμός της κάρτας. Παρόμοια διαδικασία, δηλαδή, με αυτή των πιστωτικών καρτών. Ο εν λόγω τρόπος συναλλαγής χρησιμοποιείται από αρκετές εταιρίες ταξί στις Η.Π.Α. και, όπως οι πιστωτικές κάρτες, έχουν κάνει πολύ κόσμο να «κλαίει». Η Bekker προστέθηκε σε αυτή τη δύστυχη μερίδα του καταναλωτικού κοινού.
Είτε κατά λάθος είτε «κατά λάθος», αντί των 9,87 δολαρίων που στοίχισε η διαδρομή, «χτυπήθηκε» τελικά το 1.000πλάσιο ποσό! Όταν η Αμερικανίδα ξεπέρασε το αρχικό σοκ, επικοινώνησε με την εκεί δίωξη οικονομικού εγκλήματος. Η απάντηση των πρακτόρων ήταν άλλο ένα σοκ, καθώς την ενημέρωσαν πως η συναλλαγή ήταν καθόλα νόμιμη και η απόδειξη έφερε την υπογραφή της. Μετά από ένα αλαλούμ επίρριψης ευθυνών μεταξύ εταιρίας ταξί (η Yellow Cab, συγκεκριμένα) και Τράπεζας της Αμερικής, η πρώτη αναγνώρισε πως πράγματι η χρέωση ήταν εξωπραγματική. Η Bank of America, όμως, επέμενε στην καταβολή του ποσού.
Τελικά, και αφού ο επίμαχος οδηγός ταξί είχε παραιτηθεί μια εβδομάδα μετά το περιστατικό και κατόπιν δεν συνεργαζόταν, αποδείχτηκε πως η υπογραφή στην απόδειξη δεν ταίριαζε με αυτή της Bekker στο δίπλωμα οδήγησής της. Κατά πάσα πιθανότητα διαπράχθηκε απάτη από τον οδηγό, εξ ου και η έλλειψη συνεργασίας του. Η Bekker, τώρα, δηλώνει πως πλέον ζητάει απόδειξη ακόμα και για την παραμικρή αγορά της.