Τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του Tesla Cybertruck

Απέχουμε μόλις λίγες ημέρες (30 Νοέμβρη η ημερομηνία) από το επίσημο λανσάρισμα του Tesla Cybertruck, έπειτα από μια γραμμή καθυστερήσεων, αναβολών και διαφόρων σχετικών προβλημάτων, που τραβάει από το 2019. Η αμερικανική φίρμα είναι πλέον έτοιμη να δώσει στο κοινό «το σκληρότερο pick up της αγοράς», έχοντας ήδη μεταφέρει αρκετά αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες και ετοιμάζοντας τα απαραίτητα διαφημιστικά σποτ.

Από αυτές τις δυο περιστάσεις προκύπτουν τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και οι πρώτες εικόνες από την καμπίνα του «Κυβερνοφορτηγού». Ξεκίνημα από το δεύτερο σκέλος, με την τεράστια οθόνη αφής να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ταμπλό και το παραλληλόγραμμο τιμόνι να δίνει μια μοναδική για pick up πινελιά. Η παντελής έλλειψη διακοπτών και κουμπιών (πέρα από εκείνους στο τιμόνι) εγείρει ανησυχίες για την εργονομία, καθώς όλα περνούν από το -αδιευκρίνιστων διαστάσεων- μόνιτορ. Εντύπωση προκαλεί η απουσία πίνακα οργάνων, οπότε πιθανότατα μάλλον το head-up display αναλαμβάνει αυτό το ρόλο.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, γνωρίζουμε καιρό τώρα πως το Cybertruck θα προσφέρεται σε δικινητήρια και τρικινητήρια διάταξη, αλλά ακόμα επίσημα νούμερα ισχύος ή επιδόσεων δεν προκύπτουν από την Tesla. Αντίθετα, έχουμε τους αριθμούς για το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας και τη δυνατότητα ρυμούλκησης. Το Cybertruck λοιπόν μπορεί να κουβαλήσει μέχρι 1.134 κιλά στην καρότσα του, τραβώντας παράλληλα έως 4.990 κιλά στον κοτσαδόρο.

Ενημέρωση προς το παρόν δεν υφίσταται ούτε για τον τιμοκατάλογο. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, η Tesla ανέφερε βασική τιμή 39.900 δολαρίων (37.868 ευρώ), μεσαία έκδοση από 49.900 δολάρια (47.359 ευρώ) και κορυφαία από 69.900 δολάρια (66.341 ευρώ). Αυτά τα στοιχεία τιμολόγησης εξαφανίστηκαν από τον ιστότοπο της Tesla το 2021 και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία αναφορά για το κόστος.

Get it on Google Play Download on the App Store