Τα νέα σωτήρια πυροσβεστικά της Mercedes-Benz

Η χώρα μας -και όχι μόνο- γνώρισε τον τελευταίο καιρό μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες, με τους πυροσβέστες και όλα τα σώματα ασφαλείας να δίνουν μια εξαντλητική μάχη για να σώσουν ζωές και περιουσίες. Στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των όποιων καταστροφών, βρίσκονται και τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για να κάθε περίσταση.

Τα μοντέλα της Mercedes-Benz είναι χρόνια τώρα ανθεκτικοί, ακούραστοι και σκληροτράχηλοι συνεργάτες των πυροσβεστών. Όπως όλα τα οχήματα, έτσι και αυτά εκσυγχρονίζονται. Τα πιο νέα πυροσβεστικά οχήματα, όπως και ένα ασθενοφόρο για πηγαίνει σε πολύ δύσβατα σημεία, παρουσιάζονται στην έκθεση FIREmobil που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Σεπτεμβρίου στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας. Άλλωστε εκείνη η περιοχή δεν επιλέχθηκε τυχαία, γιατί πέρυσι υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από πυρκαγιές.

Εξάλλου, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι επιπτώσεις είναι μοιραίες. Δυστυχώς αυτό είναι πλέον κάτι που το βιώνουμε όλοι από τη μία μέρα στην άλλη. Οι διοργανωτές της έκθεσης αναφέρουν αυτές τις επιπτώσεις όχι μόνο ως πυρκαγιές δασών και βλάστησης, αλλά και καταστροφές από πλημμύρες, κύματα καύσωνα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Mercedes-Benz Ειδικά Οχήματα θα παρουσιάζει το πυροσβεστικό όχημα με μεταφορά προσωπικού Unimog U 5023, το ίδιο μοντέλο αλλά με μικρότερη καμπίνα και περισσότερο φορτίο, το πιο ευέλικτο Unimog U 530, το ασθενοφόρο βασισμένο στο Unimog U 5023 και το Atego 1630 4×4. Oρισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι η απόσταση από το έδαφος έως και μισό μέτρο, η τετρακίνηση με κλείδωμα διαφορικού και το μοναδικό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TireControl Plus, που του επιτρέπει επίσης να ελίσσεται σε πολύ ανώμαλο τερέν. Για την κίνησή τους φροντίζουν ντίζελ μηχανικά σύνολα 5.1 λίτρων ή 7.7 λίτρων, με ισχύ που φτάνει έως τους 354 ίππους και ροπή έως 1.380 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store