Συμμαχία Renault και Geely για νέους κινητήρες

Μετά τη συμφωνία κοινής επιχείρησης που υπογράφηκε στις 11 Ιουλίου 2023 και αφού έλαβε την έγκριση των αρμόδιων αρχών, ο Όμιλος Renault και ο Όμιλος Geely δημιούργησαν επίσημα τη HORSE Powertrain Limited, με έδρα το Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Group δήλωσε:

«Σήμερα σηματοδοτείται ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία: την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές των οδικών μεταφορών. Η συνεργασία με μια κορυφαία εταιρεία όπως η Geely για τη δημιουργία ενός νέου παίκτη με την ικανότητα και την τεχνογνωσία να αναπτύσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών και υβριδικές τεχνολογίες υψηλής οικονομίας, είναι το κλειδί για το μέλλον. Μέσω του HORSE Powertrain, ο Όμιλος Renault μπορεί να επιτύχει παγκόσμια ηγετική θέση και κλίμακα σε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% των δραστηριοτήτων του».

Eric Li, Πρόεδρος της Geely Holding:

«Για να επιτύχει η βιομηχανία καθαρές μηδενικές εκπομπές τις επόμενες δεκαετίες, οι παγκόσμιες συνέργειες, οι πολλαπλές τεχνολογίες και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό χαιρόμαστε που η συνεργασία μας με τον Όμιλο Renault φτάνει σήμερα στην εμπορική πραγματικότητα. Η HORSE Powertrain Limited θα έχει το χαρτοφυλάκιο, την κλίμακα και την ικανότητα να προσφέρει τις λύσεις χαμηλών εκπομπών που απαιτεί η αυτοκινητοβιομηχανία του αύριο. Η σημερινή κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη βιώσιμη κινητικότητα και εμείς στη Geely είμαστε περήφανοι που διαδραματίζουμε ρόλο».

«Καθαροί» κινητήρες νέας γενιάς

Θα καλύπτονται όλοι οι τύποι υβριδικών συνόλων – πλήρη υβριδικά και plug-in υβριδικά μεγάλης εμβέλειας καθώς και κινητήρες εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα όπως αιθανόλη, μεθανόλη, LPG, CNG, H2 κ.λπ. Η HORSE Powertrain Limited θα σχεδιάσει, θα αναπτύξει, θα παράγει και θα πουλά όλες τις λύσεις και συστήματα υβριδικών και εσωτερικών συστημάτων καύσης με τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων, κιβωτίων ταχυτήτων, υβριδικών συστημάτων και μπαταριών. Η HORSE Powertrain θα προμηθεύει πολλούς βιομηχανικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan και Mitsubishi Motors Company. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, η HORSE Powertrain Limited είναι παγκοσμίως ηγέτης στις λύσεις υβριδικών συστημάτων κίνησης και κινητήρων καύσης με:

  • 17 παγκόσμια εργοστάσια
  • 9 πελάτες σε 130 χώρες
  • 5 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης
  • 19.000 εργαζόμενους
  • Αναμενόμενα ετήσια έσοδα 15 δισ. Ευρώ
  • 5 εκατομμύρια μονάδες μετάδοσης κίνησης ετησίως

Get it on Google Play Download on the App Store