Στην Ελλάδα τα νέα MINI Cooper και Countryman

Τα νέα MINI Cooper και Countryman πραγματοποίησαν αποκλειστική Ελληνική πρεμιέρα στο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών 260 στην Αθήνα, αρκετούς μήνες πριν από το επίσημο λανσάρισμά τους. Παράλληλα έχουν ήδη ανακοινωθεί οι τιμές τους, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Επικεφαλής για την μάρκα ΜΙΝΙ στην Ελλάδα, Δήμητρα Μπίκου, ξεκίνησε κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της μάρκας, από τη σχεδίαση του πρώτου Mini από τον Σερ Άλεκ Ισιγόνη, έως την αναβίωση της μάρκας στις αρχές της χιλιετίας, κάνοντας αναφορά και στις γενιές που ακολούθησαν. Στη συνέχεια της παρουσίασης, Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben, εστίασε στην επιτυχημένη εμπορική πορεία των μοντέλων ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά και περιέγραψε τον μοναδικό χαρακτήρα που κάνει την ΜΙΝΙ να ξεχωρίζει σε αυθεντικότητα και διαχρονικότητα από τον ανταγωνισμό. Τα νέα μοντέλα αποκαλύφθηκαν με ένα ξεχωριστό μουσικoχορευτικό show με ανεβασμένη διάθεση, ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους, ενώ τη διασκεδαστική ατμόσφαιρα απογείωσε ο εμβληματικός ραδιοφωνικός παραγωγός, Αλέξανδρος Χριστόπουλος, με επιτυχημένες μουσικές επιλογές.

Η νέα οικογένεια MINI μεταφέρει τη διασκεδαστική οδήγηση, την εμπειρία χρήστη και το υψηλό αίσθημα ευθύνης της μάρκας σε μια νέα εποχή. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο μετασχηματισμό που αντικατοπτρίζεται στη νέα σχεδιαστική γλώσσα “Charismatic Simplicity” η οποία συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες με τις προοδευτικές καινοτομίες της ΜΙΝΙ με ιδιαίτερα αυθεντικό τρόπο, χωρίς περιττά σχεδιαστικά στοιχεία.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper είναι διαθέσιμο στην έκδοση Cooper E και ως Cooper SE, με μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία. Ο ηλεκτροκινητήρας των 184 hp του MINI Cooper E παράγει ροπή 290 Nm και επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα. Με ισχύ 218 hp, το MINI Cooper SE επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα με μέγιστη ροπή 330 Nm. Η αυτονομία που προσδιορίζεται στον κύκλο WLTP είναι 305 χιλιόμετρα για το MINI Cooper E και 402 χιλιόμετρα για το MINI Cooper SE.

Tο νέο MINI Countryman έχει μεγαλώσει αισθητά σε σχέση με τον προκάτοχό του, προσφέροντας ακόμα περισσότερους χώρους και άνεση. Ο ηλεκτροκινητήρας των 204 hp παράγει ροπή 250 Nm και επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα. Αποδίδοντας ισχύ 313 hp, οι ηλεκτροκινητήρες του τετρακίνητου MINI Countryman SE ALL4 παράγουν συνδυασμένη ροπή 494 Nm και επιταχύνουν το όχημα από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι 462 χλμ. για το MINI Cooper E και 433 χλμ. για το MINI Cooper SE ALL4.

Get it on Google Play Download on the App Store