Στην Ελλάδα ο μίνι ελβετικός «σουγιάς» Microlino

Το μοναδικό Microlino έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Kosmoride και το δίκτυο καταστημάτων της, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψε η Kosmocar, με τη Micro. To Microlino, ένα microcar με μια ανατρεπτική σχεδίαση που κάνει τη διαφορά και μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης στην αγορά, θα αξιοποιήσει πλήρως την τεράστια εμπειρία και τις δυνατότητές της Kosmoride για τη διανομή του τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον μέσω ηλεκτρονικής αγοράς όσο και μέσω του δικτύου καταστημάτων.

Σχεδιασμένο στην Ελβετία από τους Wim, Oliver και Merlin Ouboter, την οικογένεια πίσω από το διάσημο σκούτερ Micro Kickscooter, το Microlino είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e με δύο θέσεις και χώρο αποσκευών 230 λίτρων. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 17 ίππους και 89 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση στα 0-50 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ./ώρα. Υπάρχουν τρεις μπαταρίες ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 6, 10,5 και 14 kWh, για μέγιστη αυτονομία 95/175/230 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Το βάρος του διαμορφώνεται στα 496/513/530 κιλά.

Είναι το πρώτο όχημα αυτής της κατηγορίας που παράγεται με μονοκόκ πλαίσιο, προσφέροντάς του εξαιρετική ασφάλεια και δυναμική οδήγηση. Το Microlino παρέχεται με καλώδιο φόρτισης Type 2 και μπορεί να φορτιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, σε AC wallbox ή με μια πρίζα σπιτιού σε μόλις 4 ώρες. Το λιλιπούτειο ωοειδές του αμάξωμα παραπέμπει άμεσα στο μικροσκοπικό BMW Isetta, ως προς το σχήμα του και στο γεγονός ότι ανοίγει από μπροστά για την είσοδο των δύο επιβατών. Οι διαστάσεις του είναι οι εξής: μήκος 2.519 χλστ., πλάτος 1.473 χλστ. και μεταξόνιο 1.501 χλστ.

Microlino κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας, ενώ περισσότεροι από 35.000 πελάτες έχουν ήδη κάνει κράτηση για ένα Microlino. Στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Όσον αφορά τις τιμές του, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το βασικό μοντέλο με την μπαταρία των 6 kWh κοστίζει από 14.990 ελβετικά φράγκα CHF (14.990 ευρώ). Από τη δεύτερη έκδοση των 16.390 CHF η μπαταρία των 10,5 kWh χρεώνεται επιπλέον 1.990 CHF και η μεγάλη των 14 kWh χρεώνεται εξτρά 3.500 CHF.

Get it on Google Play Download on the App Store