Στην Ελλάδα φουτουριστικό Audi grandsphere

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 8 Ιανουαρίου 2024 το άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο Audi grandsphere θα βρίσκεται στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Audi στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι. Το κοινό που θα έχει τη δυνατότητα να δει το grandsphere αλλά και το μέλλον της premium αυτοκίνησης από κοντά.

Μάλιστα λίγοι τυχεροί θα καθίσουν στη θέση του οδηγού του Audi grandpshere, θα μεταφερθούν στο… μέλλον και θα φωτογραφηθούν από την φωτογράφο μόδας Κατερίνα Τσατσάνη. Όσοι θέλουν να ζήσουν αυτήν την πρωτόγνωρη grandsphere εμπειρία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε μέσω της ειδικής σελίδας στο site www.audi.gr είτε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Audi (Facebook & Instagram).

Το grandsphere, αποτελεί το όραμα της Audi για την premium ηλεκτρική κινητικότητα, υλοποιώντας το Vorsprung durch Technik, την πρωτοπορία μέσω της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021) και αποτέλεσε μέρος της «τριλογίας» των Audi skysphere, grandsphere και urbansphere. Το Audi grandsphere διαθέτει ήδη τα χαρακτηριστικά που θα έχουν σε λίγα χρόνια τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Με μήκος 5,35 μ., πλάτος 2 μ. και ύψος 1,39 μ., το grandsphere  είναι ένα σεντάν – η μάλλον τετράθυρο GT – που προσφέρει μοναδική First Class εμπειρία.

Χάρη στις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου το εσωτερικό του, μόλις απομακρυνθούν το τιμόνι και όλα τα χειριστήρια, μετατρέπεται σε ένα πολυτελές lounge, μεταμορφώνοντας το grandsphere από ένα αυτοκίνητο σε ένα όχημα εμπειριών. Το 2+2 επιβατών πρωτότυπο, διαθέτει τέσσερα καθίσματα που η πλάτη τους παίρνει κλίση έως 60 μοίρες, προσφέροντας από ξεκούραση έως απόλυτη χαλάρωση, με τα προσκέφαλα να εξασφαλίζουν ατομικά επίπεδα κλιματισμού ή αρωματισμό του περιβάλλοντος αλλά και κατ’ ιδίαν ακρόαση μουσικής.

Το Audi grandsphere εξελίχθηκε με βάση την πλατφόρμα Premium Platform Electric ή PPE, που φτιάχτηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων. Ενσωματώνει ένα κινητήρα σε κάθε άξονα, συνολικής ισχύος 721 PS και 960 Nm ροπής, που εξασφαλίζουν επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δλ. Επίσης, φιλοξενεί μπαταρία 120 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 750 χιλιομέτρων. Σχετικά με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, η ενεργή αερανάρτηση εξασφαλίζει την απόλυτη άνεση των επιβατών, με το σύστημα μέσω κάμερας να ανιχνεύει προγνωστικά κάθε ανωμαλία του δρόμου και να εξασφαλίζει ένα «μαγικό χαλί» για οδηγό και επιβάτες.

Get it on Google Play Download on the App Store