Στάθμευση στην Αθήνα με εφαρμογή στο κινητό

Τέλος οι κάρτες παρκαρίσματος για το δήμο της Αθήνας, καθώς στο εξής η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται για την εφαρμογή myAthensPass, που αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το παρκάρισμα στην Αθήνα.

Δείτε ακόμη: Γιατί οι κινητήρες ντίζελ είναι πιο αποδοτικοί από τους βενζίνης (+video)

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης είπε πως «αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά, βασικά θέματα καθημερινότητας». Με την εφαρμογή myAthensPass, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Διαβάστε επίσης: Σε πόση ώρα η καμπίνα γίνεται «φούρνος»;

Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στην σχετική εφαρμογή και να ενημερωθείτε για την διαδικασία.

Get it on Google Play Download on the App Store