Σε ποια χώρα το νέο Ranger Raptor έχει 400 άλογα;

Η Ford αναβάθμισε ριζικά το Ranger Raptor, δίνοντάς του πρωτόγνωρα επίπεδα δύναμης και σημειώνοντας ρεκόρ απόδοσης για τα δεδομένα του μοντέλου, αλλά και για pick up με σήμα το «Μπλε Οβάλ» στην Ευρώπη. Αλλού, ωστόσο, το «σαρκοβόρο» αγροτικό είναι ακόμα ισχυρότερο!

Στα μέρη μας έρχεται τόσο με τον κλασικό ντίζελ 2.0 EcoBlue των 213 ίππων και 500 Nm, που γνωρίζουμε από το απερχόμενο Raptor, όσο και με τον νέο 3.0 V6 EcoBoost. Ο twinturbo εξακύλινδρος των 2.956 κ.εκ. αποδίδει 292 ίππους και 491 Nm, καθιστώντας το Raptor αφενός ως το ισχυρότερο Ranger που έχουμε δει στην Ευρώπη, αφετέρου ως το πιο δυνατό αγροτικό της Ford γενικά που έχει έρθει στη Γηραιά Ήπειρο. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως δεδομένα θα είναι πολύ ταχύτερο από τα 10 δλ. του σημερινού για το 0-100 χλμ./ώρα. Όσο εντυπωσιακά κι αν φαίνονται τα νούμερα ισχύος, πάντως, το συγκεκριμένο μοτέρ έρχεται αποδυναμωμένο στην από εδώ μεριά του Ατλαντικού.

Ο ίδιος ακριβώς κινητήρας παράγει 400 άλογα και 563 Nm στα Explorer ST και Bronco Raptor. Οπότε για ποιον λόγο χάνει σχεδόν 200 άλογα και 70 Nm στο νέο Ranger Raptor; Για αυτόν που φαντάζεστε: τους ρύπους. Στην αγορά της Αυστραλίας, όπου παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο ταυτόχρονα με την Ευρώπη, η απόδοση ανέρχεται στους 397 ίππους και τα 583 Nm! Μόλις 3 ίπποι λιγότερο σε σχέση με τα έως τώρα στάνταρ του, αλλά και με 20 Nm ροπής παραπάνω. Οι Αυστραλοί έχουν ακόμα μεγαλύτερα πλάνα για τον «Ράπτορα», ετοιμάζοντας Raptor R με V8 κάτω από το καπό. Στας Ευρώπας, αντίθετα, τόσο αυτό το ενδεχόμενο όσο και κάτι σχετικά με Raptor 400 ίππων, φαντάζουν απίθανα. Raptor R μπορεί να υπάρξει μεν, αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ισχύ από τα 397 άλογα του αυστραλιανού Raptor.

Στη Χώρα των Καγκουρό και τη γειτονική Νέα Ζηλανδία, όπου το νέο Ranger Raptor επίσης θα αποδίδει 397 άλογα, είναι στάνταρ τα ειδικά εξελιγμένα αμορτισέρ της FOX, με διαδρομή 290 χλστ. εμπρός και 250 χλστ. πίσω, και τα 33ιντσα ελαστικά BFGoodrich KO2 (προαιρετικά στο δικό μας). Πολύ πιθανό (σχεδόν βέβαιο, βασικά) οι ίδιες προδιαγραφές να περιγράφουν το αυτοκίνητο όταν ξεκινήσει να διατίθεται στις Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store