Πανάκριβο ρολόι ασορτί με την Porsche 911 S/T

Η Porsche ξεπέρασε τον εαυτό της για άλλη μια φορά με την κυκλοφορία της περιορισμένης, επετειακής έκδοσης 911 S/T για τα 60 χρόνια της σειράς 911. Για να γιορτάσει το λανσάρισμά της, η Porsche Design δημιούργησε επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι που θα περιοριστεί επίσης στις 1.963 μονάδες, όπως ακριβώς και η 911 S/T.

Το ρολόι, επίσημα γνωστό ως Chronograph 1 911 S/T, θα προσφέρεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων 911 S/T και διαθέτει μια ελαφριά θήκη με τιτάνιο χωρίς επίστρωση. Στο μεταξύ, οι αριθμοί, η δίγλωσση ένδειξη ημέρας και η ημερομηνία τελειώνουν με λαμπερό πράσινο φινίρισμα, ενώ το μαύρο καντράν αποτίει φόρο τιμής στην Porsche 911 S/T του 1970. Στην πρόσοψη του χρονογράφου, συμπεριλαμβάνεται ένα διάγραμμα αλλαγής ταχυτήτων, το οποίο θυμίζει το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο του αυτοκινήτου.

Η κίνηση του ρολογιού χρησιμοποιεί το σύστημα Porsche Design WERK 01.240, με λειτουργία flyback που επιτρέπει γρήγορη εκκίνηση, διακοπή και επαναφορά. Η πλάτη της θήκης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, φινιρισμένη με κρύσταλλο ζαφείρι σε σχέδιο που μιμείται τις κατασκευασμένες από μαγνήσιο ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω της 911 S/T. Το πίσω μέρος της θήκης μπορεί να στολιστεί είτε με Brilliant Silver (σε αυτό το χρώμα προσφέρεται το ρολόι, όπως και σε Ceramica), Dark Silver ή Μαύρο. Η γερμανική εταιρεία έχει σχεδιάσει επίσης τρεις επιλογές λουριών για το ρολόι. Το πρώτο είναι κατασκευασμένο από μαύρο δέρμα και περιλαμβάνει ασημί μεταλλική ραφή GT ενώ το δεύτερο έχει δέρμα σε χρώμα Classic Cognac με ασορτί ραφές. Τέλος, προσφέρεται επίσης η επιλογή για λουρί τιτανίου.

Κάθε κομμάτι που πουλάει η Porsche Design θα συνοδεύεται από μια πλακέτα με τον ατομικό αριθμό του ρολογιού. Η αξία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 11.950 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο από τα Porsche Centers και Porsche Design Stores. Ασφαλώς και δεν μιλάμε για ένα οικονομικό ρολόι (κοστίζει σχεδόν όσο η βασική έκδοση του Fiat Panda), ωστόσο η τιμή του δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα για όσους τα 292.187 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά της 911 S/T στη Γερμανία.

Get it on Google Play Download on the App Store