Ρετρό αισθησιασμός για τη νέα Alfa Romeo Giulia

H ανανεωμένη Giulia παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες, όμως στην Alfa Romeo ήδη κινούνται δυναμικά για την επόμενη γενιά. Ένα αυτοκίνητο που θα σηματοδοτήσει μεν την πλήρη στροφή στον ηλεκτρισμό για την ιταλική μπερλίνα, αλλά από σχεδιαστικής άποψης θα κινηθεί σε ρετρό μονοπάτια.

Ο ψηφιακός σχεδιαστής Sugar Chow, γνωστός και ως sugardesign_1, έβαλε τη φαντασία και το υπολογιστικό πρόγραμμα να τρέχει, δημιουργώντας ένα σεντάν που αντλεί επιρροές από την Tonale, αλλά τις ενσωματώνει σε ένα αμάξωμα με έμπνευση από την Alfetta και την πρώτη Giulia, της δεκαετίας του 60! Ο Chow μάλλον μπερδεύτηκε και έβαλε την Giulia GTV δίπλα στο rendering της επόμενης Giulia, αλλά ουδόλως δεν μας ενοχλεί. Στο προφίλ εξάλλου, ειδικά στην κλίση και το σχήμα της τρίτης κολώνας, αλλά και τη σύνδεσή της με τον τρίτο όγκο του αμαξώματος, η «νέα» αντιγράφει αρκετά την παλιά.

O διάδοχος της Giulia Type 952 θα παρουσιαστεί, κατά τα φαινόμενα, το 2027 – χρονιά που, ούτως ή άλλως, θα σηματοδοτήσει την πλήρη στροφή της Alfa στα EVs. Πέραν αυτής, περιμένουμε από τους Ιταλούς νέο μοντέλο κάθε χρόνο, μέχρι το 2026. H Tonale έκανε την αρχή, ενώ περιμένουμε ένα ακόμα μικρότερο SUV -κατά πάσα πιθανότητα με το όνομα Brennero–, την ώρα που  δεν αποκλείεται να δούμε τη Giulietta να επιστρέφει! 

Get it on Google Play Download on the App Store