Πρώτης τάξεως SUV το νέο Fiat Panda

To επόμενο Panda είναι ένα project που μας απασχολεί καιρό, κυρίως λόγω της αλλαγής προσανατολισμού που του επιφυλάσσει η Fiat. Γνωρίζουμε ότι το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο, ηλεκτρικό και SUV, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε χειροπιαστά τι μας έρχεται!

Το New Panda -όπως φημολογείται πως θα λέγεται το MK4, προκειμένου να δείξει την πλήρως αλλαγμένη κατεύθυνση του μοντέλου- διέρρευσε από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, με τον RonsRides να φέρνει στη δημοσιότητα τα αντίστοιχα σχέδια. Η πασιφανής διαφοροποίηση έγκειται στο ότι το ιταλικό μικρό γυρνάει εντελώς σε SUV, ενστερνιζόμενο κάποια από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του πρωτότυπο Centoventi -αλλά σε ψηλωμένη εκδοχή. Ξέρουμε επίσης ότι το λανσάρισμά του θα γίνει στις 11 Ιουλίου του 2024, ημέρα που η Fiat θα γιορτάζει την 125η επέτειό της, αλλά και ότι θα κατασκευάζεται στη Σερβία.

Αναφορικά με το τεχνικό σκέλος του επερχόμενου και αποκλειστικά ηλεκτρικού Panda, βάση του θα είναι η πλατφόρμα Smart Car Stellantis που συναντάμε και στο νέο Citroen e-C3. Εκεί ένας ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 113 ίππους και δίνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11 δλ., με την τελική να περιορίζεται στα 135 χλμ./ώρα. Το γαλλικό μικρό διαθέτει μπαταρία 44 kWh, ικανή για μέγιστη αυτονομία 320 χλμ. Λογικά ίδια νούμερα θα πρέπει να συνοδεύουν το Panda MK4, ενώ κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και τιμολογιακά.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κόστος μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ, ήτοι παρεμφερή επίπεδα με εκείνα του e-C3 και απολύτως ανταγωνιστικά με των επικείμενων νέων Renault 5 και VW ID.2.

Get it on Google Play Download on the App Store