Πραγματικός «άσσος» το νέο MINI Aceman

Το Aceman είναι ένα ολοκαίνουριο crossover της MINI, που έρχεται για να ενισχύσει την επιτυχημένη πορεία του Countryman. Aφού δοκιμάστηκε σε παγωμένες συνθήκες στην Σκανδιναβία, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των δοκιμών του σε θερμότερα κλίματα στην Ευρώπη.

Eδώ και καιρό είναι γνωστό πως το νέο Countryman θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα της ΒΜW Χ1, γεγονός που θα το κάνει μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί, η ΜΙΝΙ σκοπεύει να ρίξει στην αγορά έναν…«άσσο». Το Aceman πρεσβεύει αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν «Χαρισματική Απλότητα» (Charismatic Simplicity).

Όπως έχουμε δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες (ακόμα και το καμουφλάζ είναι ιδιαίτερο), τα μεγάλα φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα ψηλά στον προφυλακτήρα, κάτω από τον οποίο φαίνεται ένας αεραγωγός σε ορθογώνιο σχήμα. Φυσικά, μάσκα είναι κλειστή, καθότι πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εξαιρετικής σχεδίασης είναι και οι πεντάκτινες ζάντες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 20 ίντσες. Στο πίσω μέρος παραμένει η πολύ όμορφη λεπτομέρεια με τα φώτα που σχηματίζουν την βρετανική σημαία. Στοιχεία που θα υιοθετηθούν από το πρωτότυπο Aceman που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το ίδιο θα ισχύει και με τις διαστάσεις του, καθότι θα είναι ένα μικρό crossover. Το μήκος του θα φτάνει τα 4.050 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.990 χιλιοστά, το ύψος τα 1.590 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 2.605 χιλιοστά.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την Ε και την SE. H πρώτη θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά, απόδοσης 181 ίππων. Μάλιστα η μπαταρία των 40 kWh μπορεί να χαρίσει έως και 300 χιλιόμετρα αυτονομία. Εάν αναζητάτε μεγαλύτερη ισχύ, η δεύτερη έκδοση θα αποδίδει 215 ίππους και λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας των 50 kWh, θα εξασφαλίζει 100 επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας φτάνοντας τα 400. Αν οι αριθμοί αυτοί σας θυμίζουν το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Cooper SE έχετε απόλυτο δίκιο.

Η νέα σειρά των ΜΙΝΙ Countryman και 3/5d, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης του Μονάχου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το Aceman θα ακολουθήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store