Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Hyundai Inster;

Η Hyundai παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το νέο μικρό SUV μοντέλο της Inster με τον έντονα νεανικό και παιχνιδιάρικο σχεδιασμό. Θα προσφέρεται με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και με αρκετά καλή αυτονομία για το μέγεθός, κορυφαία ευελιξία στην οδήγηση και άριστη πρακτικότητα στο εσωτερικό του. Το καλοκαίρι που διανύουμε θα λανσαριστεί πρώτα στην Κορέα, ενώ στην Ελλάδα το περιμένουμε προς τα τέλη του τρέχοντος έτους. Σίγουρα αναμένεται να συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον και θα είναι μια πολύ ξεχωριστή πρόταση στα αυτοκίνητα πόλης.

Αρχικά κλέβει τις εντυπώσεις με το μυώδες εμπρός μέρος του, όπου ξεχωρίζουν τα δακτυλίδια με τα φώτα LED ημέρας, τα φλας με τα γραφικά pixel, η κλειστή μάσκα και η ασημί ποδιά. Οι ανάγλυφες επιφάνειες στο καπό και στα πλαϊνά τμήματα χαρίζουν στο Inster μυώδες και στιβαρό παρουσιαστικό, ενώ πίσω τη σύγχρονη εμφάνισή του τονίζουν τα φώτα με τα pixel. Ανάλογα την έκδοση θα πατάει σε ζάντες 15 ή 17 ιντσών και θα υπάρχει επιλογή διχρωμίας με μαύρη οροφή. Από πλευράς διαστάσεων είναι αισθητά μακρύτερο από το Hyundai i10. To Inster έχει μήκος 3.825 χλστ. (3.670 χλστ. το i10), πλάτος 1.610 χλστ., ύψος 1.575 χλστ. και μεταξόνιο 2.580 χλστ.

Γεμάτο καμπύλες επιφάνειες είναι και το εσωτερικό του Hyundai Inster, με τον ευχάριστο παράλληλα διάκοσμο και τους γήινους χρωματισμούς. Για την ενημέρωση, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα φροντίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες των 10,25 ιντσών εκάστη (πίνακας οργάνων και infotainment), μαζί με πλοήγηση και βάση ασύρματης φόρτισης. Το εσωτερικό του Inster προσφέρει ευελιξία και ευρυχωρία, με τα καθίσματα της μπροστινής σειράς να παρέχουν εύκολη πρόσβαση. Όλα τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν επίπεδα – συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος του οδηγού – για αυξημένη ευελιξία. Τα πίσω καθίσματα είναι χωρισμένα 50/50, συρόμενα και ανακλινόμενα, διαμορφώνοντας το χώρο αποσκευών μεταξύ 280-351 λίτρα.

Το Inster θα προσφέρεται σε δυο εκδόσεις μπαταριών και ισχύος. Στη βάση τοποθετείται το μοντέλο Standard Range με μπαταρία 42 kWh, κινητήρα 97 ίππων και 147 Nm, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ., τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα και με αυτονομία 300 χλμ. Το Long Range διαθέτει μπαταρία 49 kWh και πιο δυνατό μοτέρ 115 ίππων (με ίδια ροπή). Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ., φτάνει τα 150 χλμ./ώρα τελικής και διανύει με μια φόρτιση μεικτή διαδρομή 355 χλμ. Η μέγιστη ισχύ φόρτισης φτάνει τα 120 kW και επιτρέπει φόρτιση από 10 σε 80% εντός 30 λεπτών, ενώ η σύνδεση με παροχή 11 kW κάνει το 0-100% σε 4 ώρες για το Standard και σε 4,35 ώρες για το Long Range. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία V2L μετατρέπει το Inster σε πάροχο ρεύματος για τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών ή και πατινιού.

Get it on Google Play Download on the App Store