Πόσο κάνει το νέο Honda Civic Type R στην Ευρώπη;

Το νέο Civic Type R έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα δίμηνο την εμπορική του πορεία στην από εκεί μεριά του Ατλαντικού. Η Honda φύλαγε το λανσάρισμά του στην Ευρώπη ως χριστουγεννιάτικο δώρο, με τις πρώτες τιμές και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά να γίνονται επιτέλους γνωστά.

Το FL5 έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο με 329 άλογα και 420 Nm ροπής από τον 2.0λιτρο VTEC Turbo, παρουσιάζοντας αύξηση 9 ίππων σε σχέση με πριν και υψηλότερη ισχύ κατά 14 ίππους, συγκριτικά με το νέο «Τάπερ» αμερικανικών προδιαγραφών. To 0-100 χλμ./ώρα ανακοινώνεται στα μόλις 5,4 δλ., ξεπερνώντας κατά 0,3 δλ. το προηγούμενο Limited και θέτοντας ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής της Honda, που δεν λέγεται NSX! Βελτίωση έχουμε και στην τελική ταχύτητα, η οποία φτάνει πια τα 275 χλμ./ώρα και ξεπερνά κατά 3 χλμ./ώρα το FK8, παρότι το βάρος έχει αυξηθεί ελαφρά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο (+40 κιλά, 1.430 στο σύνολο).

Στο μέτωπο των τιμών τώρα, οι πρώτες δυο επίσημες τοποθετήσεις ανεβάζουν το κόστος αρκετά πάνω από τις 50.000 ευρώ. Στη Μεγάλη Βρετανία η βασική τιμή ορίζεται στις 46.995 λίρες, που ισοδυναμούν σε 54.404 ευρώ. Ακόμα πιο πολύ θα πρέπει να ενεργήσουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι Γερμανοί, αν θέλουν ένα καινούργιο Civic Type R, καθώς εκεί η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στις 55.500 ευρώ. Χαμηλότερα από τους δυο, έστω και οριακά, πληρώνουν οι Ιταλοί καθώς στη γείτονα το κορυφαίο Honda ξεκινά από τις 54.300 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store