Πόσα δισεκατομμύρια πληρώνουμε σε φόρους για το αυτοκίνητο;

Στη χώρα μας η φορολογία των αυτοκινήτων είναι ιδιαιτέρως υψηλή και πληρώνουμε αρκετά χρήματα από την τσέπη μας τόσο κατά την αγορά του όσο και κατά τη χρήση του. Δυστυχώς δεν είμαστε μόνο εμείς που χρυσοπληρώνουμε τη χρήση και την κατοχή αυτοκινήτου, όμως καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως έχουν βρει την… κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.

Δείτε ακόμη: Μεγάλη άνοδο οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2018

Και αυτό γιατί στην Ευρώπη κάθε χρόνο 413.000.000.000 ευρώ καταλήγουν στα κρατικά ταμεία από τη φορολόγηση των αυτοκινήτων. Μιλάμε λοιπόν για έναν τεράστιο πόρο και βασική πηγή εσόδων για την Ε.Ε. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μελέτη του ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων).

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα το παιδικό κάθισμα με αερόσακο (+video)

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται επίσης πως συνολικά 20 χώρες της Ε.Ε. φορολογούν τα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων (CO2), ενώ τονίζει πως οι νέες μετρήσεις ρύπων και καταναλώσεων θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τα έσοδα των χωρών. Τέλος να αναφέρουμε πως στη μελέτη συμπεριλαμβάνονται όλες οι χώρες, ακόμη και αυτές που προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και φοροαπαλλαγές για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store