Πόσα άτομα χωράει το Suzuki Vitara; (+video)

Το Suzuki Vitara συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επιτυχίες των SUV, αποτελώντας ένα από τα πιο καλοπουλημένα crossover ανεξαρτήτως κατηγορίας. Μεγάλο ρόλο στο «σουξέ» του παίζει ο συνδυασμός πολλαπλών αρετών, όπως η σχέση τιμής-αξίας, τα δυνατά και οικονομικά μοτέρ, η αξιοπιστία, οι χώροι και οι συμπαγείς διαστάσεις. Σε λιγότερο από 4,2 μέτρα μήκους και ακριβώς στα 2,5 μέτρα μεταξονίου, το B-SUV από το Χαμαμάτσου χωράει έως 5 επιβάτες και 289-375 λίτρα αποσκευών (4WD και 2WD αντίστοιχα).

Η Suzuki Ισπανίας, ωστόσο, αποφάσισε να τερματίσει τις μετρήσεις, προκειμένου να επιδείξει/διαφημίσει την ευρυχωρία του Vitara και να γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Τα πίσω καθίσματα έπεσαν, οι πόρτες άνοιξαν και το ιαπωνικό SUV άρχισε να γεμίζει θαμώνες. Οι πρώτοι δύο ήταν οι τυχεροί που έκατσαν στις θέσεις οδηγού-συνοδηγού. Οι υπόλοιποι -και αποδείχτηκαν πάρα πολλοί- βολεύτηκαν ο ένας πάνω στον άλλο. Συνολικά 23 άτομα χώρεσαν στην καμπίνα του Vitara και τα 1.119 λίτρα που προσφέρονται, κατόπιν αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων.

Η Suzuki Iberica αναφέρει ότι προϋπόθεση ήταν να μπορούν να κλείσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου, προκειμένου να καταγραφεί επίσημα η επίδοση του Vitara. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ισπανών (και τις εικόνες από το video) όλοι οι επιβάτες ανήκουν στο νεαρό φάσμα ηλικιακά και τα μεσαία μεγέθη από πλευράς διάπλασης, «με αρκετούς να επιδεικνύουν εντυπωσιακή ελαστικότητα και έφεση στη χορογραφία».

Get it on Google Play Download on the App Store