Πωλείται το πρώτο Ford Sierra Cosworth RS500

Το Ford Sierra Cosworth RS500 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δημιούργησαν πιστούς και φανατικούς οπαδούς για την αμερικάνικη μάρκα στην Ευρώπη, καθώς τόσο η εμφάνισή του όσο και οι επιδόσεις του αλλά και τα κατορθώματά του σε αγώνες, το καθιστούσαν αντικείμενο λατρείας. Πλέον τα χρόνια που μεσουρανούσε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όμως δεν παύει να είναι ποθητό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πρώτο Ford Sierra Cosworth RS500 που φτιάχτηκε ποτέ.

Δείτε ακόμη: Renault R5 Turbo 2 Evolution από τα παλιά

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε σε περιορισμένες μονάδες που δεν ξεπέρασαν τις 500, για το ομολογκάρισμα του Group A. Επομένως, όπως καταλαβαίνεται από το παραπάνω νούμερο και μόνο, έχουμε να κάνουμε με ένα σπάνιο αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και σε άψογη κατάσταση, ενώ είναι το μοναδικό που κατασκεύασε η ίδια η Ford (τα υπόλοιπα φτιάχτηκαν στο εργοστάσιο της Tickford).

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R FN2 με 765 ίππους! (+video)

Το Ford Sierra Cosworth RS500 εκτός όλων των άλλων αλλαγών που είχε από το απλό Sierra Cosworth, απέδιδε 223 ίππους στην πολιτική του έκδοση και πάνω από 400 στην αγωνιστική του έκδοση. Το λευκό μοντέλο που βλέπουμε στις εικόνες πιο πάνω, είναι άψογα διατηρημένο και έχει αλλάξει μόνο ταμπλό στο εσωτερικό του και εξάτμιση. Οι εκτιμητές περιμένουν πως θα αλλάξει χέρια για περίπου 135.000 ευρώ. Αν θα πέσουν μέσα θα το μάθουμε στη δημοπρασία του Silverstone Auctions στις 18 Μαΐου. Εδώ μπορείτε να δείτε τη σχετική αναγγελία για τη δημοπρασία του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store