Ποιο SUV θα «κόψει» η Volkswagen;

H Volkswagen διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από SUV μοντέλα όλων των μεγεθών κατηγοριών, από βενζίνης και υβριδικά, έως αμιγώς ηλεκτρικά. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και ένα SUV που έχει κάτι το μοναδικό και πρόκειται για το μόνο κάμπριο SUV της αγοράς, το T-Roc Cabriolet. Παρουσιάστηκε το 2020 και έκανε τη μεγάλη έκπληξη, ενώ ένα χρόνο αργότερα ανανεώθηκε, όπως και το «κλειστό» T-Roc.

Όμως, η γερμανική φίρμα δεν θα ανανεώσει το T-Roc Cabriolet στη δεύτερη γενιά του μοντέλου που αναμένεται την επόμενη χρονιά. Κάποιοι ήδη θεωρούσαν αξιοπερίεργο ότι η VW είχε δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή της cabrio έκδοσης του δημοφιλούς της -όπως αποδείχθηκε- SUV. Πράγματι οι πωλήσεις δικαίωσαν τη Volkswagen καθώς ήταν το μοντέλο με τις δεύτερες καλύτερες πωλήσεις στα οχήματα με αναδιπλούμενη οροφή στη γηραιά ήπειρο τους πρώτους 11 μήνες του 2023. Συγκεκριμένα με 11.693 πωλήσεις ήρθε δεύτερο πίσω από το MINI Convertible.

Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε αρκετό για να υπάρξει και δεύτερη γενιά του μοντέλου που αποτελεί και τον πνευματικό διάδοχο του Golf Cabrio. Μιλώντας στην έκθεση CES 2024 στο Las Vegas ο υπεύθυνος εξέλιξης των μοντέλων της VW ήταν ξεκάθαρος και δήλωσε ότι η επόμενη γενιά T-Roc δε θα έχει cabrio έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι η VW πλέον στη γκάμα της δε θα έχει κανένα μοντέλο με αναδιπλούμενη οροφή, καθώς είχε διακόψει και την παραγωγή του Eos το 2016.

Θυμίζουμε ότι το 5θυρο T-Roc είναι μαζί μας από το 2018. Το μοντέλο έχει «φορέσει» μεγάλη γκάμα από τους κινητήρες της VW από τον 1.000άρη TSI των 110 ίππων έως το δίλιτρο της έκδοσης R των 300 ίππων και πολλά από τα diesel μοτέρ του ομίλου. Αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά υπάρχουν εκδόσεις από 110 ίππους έως 190 ίππους με κινητήρες 1.0, 1.5 και 2.0 (TSI) και 2.0 TDI με 150 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από 27.900 ευρώ και καταλήγουν στα 42.100 ευρώ. Η cabrio έκδοση που θα μας εγκαταλείψει από του χρόνου εισάγεται με τον 1.5 TSI των 150 PS σε συνδυασμό με το κιβώτιο DSG και για την απόκτησή της θα πρέπει να εκταμιεύσετε 43.450 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store