Ποιο είναι το ακριβότερο SEAT των 45.750 ευρώ;

Η SEAT διαθέτει μια ευρεία γκάμα μοντέλων, από μίνι έως μεσαία, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν την πλειοψηφία των αγοραστών, ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Δείτε ακόμα: Νέο SEAT Leon: Κινητήρες, επιδόσεις και καταναλώσεις

Στη βάση τοποθετείται το Mii electric, κατόπιν τα δημοφιλή εδώ και χρόνια Ibiza και Leon, ενώ η γκάμα των SUV περιλαμβάνει το μικρό Arona, το μικρομεσαίο Ateca και το μεσαίο Tarraco. Ακόμα πιο πάνω όμως από πλευράς τιμής και μεγέθους τοποθετείται ένα «ξεχασμένο» SEAT, το Alhambra. Πριν από μερικά χρόνια τα MPV είχαν δημιουργήσει ένα ρεύμα και προσέλκυσαν αρκετούς αγοραστές στην Ευρώπη λόγω της πρακτικότητάς τους, όμως η παρουσία των SUV είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν τα MPV στο περιθώριο.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή SEAT Tarraco 1.5 TSI 150HP ACT

Τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα ήταν τα πιο βολικά αυτοκίνητα για μια οικογένεια, αφού διέθεταν μεγάλες ανέσεις, πολλές έξυπνες πρακτικές λύσεις και αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό τους, οι οποίες απουσιάζουν από τα περισσότερα SUV. Όμως η εμφάνισή τους θύμιζε  σε πολλούς «βανάκια» ή «πουλμανάκια», εν αντιθέσει με τα SUV που έχουν ταυτιστεί με τα πιο αρεστά «τζιπ».

Δείτε ακόμα: Δοκιμή SEAT Ibiza 1.0 TGI 90 PS με φυσικό αέριο

Στην κορυφή της γκάμας της SEAT από τιμολογιακής πλευράς και μεγέθους (4.854 χλστ. μήκος) τοποθετείται το Alhambra 2.0 TDI 177 hp Style DSG 4WD, στην τιμή των 45.750 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και πιο προσιτές εκδόσεις, όπως είναι το 1.4 TSI 150 hp Style με 34.500 ευρώ (όλα τα Alhambra είναι 7θέσια). Ωστόσο, πλέον όσοι θέλουν ένα 7θέσιο SEAT και μάλιστα SUV, με ή χωρίς τετρακίνηση, θα κοιτάξουν το Tarraco με τις πολλές επιλογές εκδόσεων, το οποίο κοστίζει μεταξύ 31.500 ευρώ έως 43.500 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Υβριδικό και με 245 άλογα το νέο SEAT Leon CUPRA

Get it on Google Play Download on the App Store