Ποια μοντέλα έχουν τους πιο ικανοποιημένους κατόχους;

Έχουμε αναφέρει πολλάκις τον άγραφο νόμο της συμβίωσης με το αυτοκίνητο: άλλο πράγμα η αγορά, άλλο η χρήση. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει το τετράτροχο των ονείρων του και μετά από κάποιους μήνες συνύπαρξης να τραβάει τα μαλλιά του. Στον αντίποδα, μια «αποστειρωμένη» αγορά ανάγκης μπορεί να μετατραπεί σε έρωτα. Η καθημερινή αλληλεπίδραση με αυτό μπορεί να είναι από πολύ ευχάριστη έως δυσάρεστη, γεγονός που εξαρτάται από πολυάριθμους τομείς (ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, αξιοπιστία, κατανάλωση κλπ).

Μία από τις έρευνες ικανοποίησης κατόχων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και είναι από τις πιο γνωστές, είναι η Driver Power του βρετανικού Auto Express. Σε αυτή οι αναγνώστες απαντούν μια σειρά ερωτημάτων, σχετικά με την εμπειρία από την κοινή καθημερινότητα με τα αυτοκίνητά τους. Όλα τα φλέγοντα ζητήματα μπαίνουν στην αξιολόγηση, περιλαμβανομένων κινητήρα-κιβωτίου, σχεδίασης, ποιότητα και χώρους εσωτερικού, τιμή, συστήματα πολυμέσων και ασφαλείας, κατανάλωση-λειτουργικά κόστη κι ούτω καθεξής.

Μέσα από την ενδελεχή ανάλυση των απαντήσεων, προέκυψαν τα τελικά αποτελέσματα που διαμορφώνουν την πρώτη δεκάδα. Ένα top 10 που από τη μια πιστοποιεί ξανά την παράδοση Ιαπώνων και Κορεατών, από την άλλη όμως δείχνει πως οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γάλλοι– δεν κάθονται να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Διότι μπορεί ναι μεν να είχαν μόνο 2 μοντέλα στα πρώτα 10, αλλά τα συναντάμε στις θέσεις 1 και 4! Έστω κι αν το ένα έχει ρουμανικό «διαβατήριο». Με αυτά κατά νου, πάμε να δούμε ποια αυτοκίνητα χαίρονται να τα έχουν οι ιδιοκτήτες τους.

10. Kia CeedΠοσοστό ικανοποίησης 91,29%

9. Mazda CX-5 – Ποσοστό ικανοποίησης 91,36%

8. Toyota Prius (2015-2022) – Ποσοστό ικανοποίησης 91,45%

7. Kia EV6 – Ποσοστό ικανοποίησης 91,5%

 

6. Ford Ecosport – Ποσοστό ικανοποίησης 91,52%

 

5. Subaru Outback – Ποσοστό ικανοποίησης 91,73%

4. Dacia Duster – Ποσοστό ικανοποίησης 91,75%

3. Lexus RX (2015-2022) – Ποσοστό ικανοποίησης 92,15%

2. Kia Sorento – Ποσοστό ικανοποίησης 92,44%

1.Citroen C4 – Ποσοστό ικανοποίησης 93,39%

Get it on Google Play Download on the App Store