Πόδια στο ταμπλό: Η συνήθεια που σκοτώνει

Σίγουρα όλοι μας έχουμε κακές συνήθειες, τις οποίες δυσκολευόμαστε να κόψουμε ή… δεν προσπαθούμε καν να τις κόψουμε, αφού πρόκειται για τη βόλεψή μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες πολύ επικίνδυνες κακές συνήθειες, οι οποίες μπορεί και να σκοτώσουν.

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Νέα μέθοδος κλοπής αυτοκινήτων με μπουκάλι (+video)

Και μιλάμε φυσικά για την κακή συνήθεια των συνοδηγών να βάζουν τα πόδια τους στο ταμπλό για να είναι ξαπλωμένοι και πιο άνετοι κατά το ταξίδι. Φυσικά αυτό είναι μέγα λάθος, αφού οι θέσεις στο αυτοκίνητο δεν είναι σχεδιασμένες για να ξαπλώνουμε αλλά για να καθόμαστε, όπως πρέπει στο κάθισμα και να φοράμε τη ζώνη ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα, ιδιαίτερα στην χώρα μας (και όχι μόνο φυσικά) το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό και δυστυχώς και δυστυχώς κατά την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνεται, λόγω και των μεγάλων ταξιδιών. Φυσικά δεν πρέπει να κατηγορήσουμε τον ή την συνοδηγό για αυτό, αλλά τον ίδιο τον οδηγό ο οποίος δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτή την συνήθεια και να απαγορέψει στον συνοδηγό να βάζει τα πόδια του στο ταμπλό.

Και αυτό γιατί αν ο αερόσακος ανοίξει σε μία σύγκρουση, ακόμη και με λίγα χλμ./ώρα, τότε θα διαλύσει τα πόδια του συνοδηγού. Αστράγαλος, γόνατο και ιερολαγόνια άρθρωση (το σημείο που ενώνεται το πόδι με τη λεκάνη), κινδυνεύουν με μόνιμη καταστροφή, ενώ τα γόνατα εκτός των άλλων μπορεί να χτυπήσουν με δύναμη το κεφάλι και να επιφέρουν ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό. Φυσικά αν η σύγκρουση γίνει με πολλά χλμ./ώρα τότε το σώμα του συνοδηγού δεν θα συγκρατηθεί όπως προβλέπεται από την ζώνη στο κάθισμα και φυσικά αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να χάσει την ζωή του, ενώ αν καθόταν σωστά μπορεί απλώς να τραυματιζόταν, στην ίδια σύγκρουση.

Και επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα παράδειγμα, στην δεύτερη εικόνα πιο πάνω βλέπετε την κυρία Audra Tatum, η οποία κατέστρεψε τα πόδια της, έσπασε τη μύτη της και εδώ και τέσσερα χρόνια αναρρώνει, ενώ έχασε φυσικά τη δουλειά της και η καθημερινότητά της έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη. Όπως λέει η ίδια «ο άντρας μου πάντοτε με προειδοποιούσε αλλά εγώ δεν τον άκουσα.». Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Γεωργία των Η.Π.Α. και πλέον η ίδια δίνει αγώνα για να σταματήσει αυτή η συνήθεια.

Διαβάστε επίσης: Να τι παθαίνεις όταν μακιγιάρεσαι στο αυτοκίνητο (+video)

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάει η γυναίκα σας, η φίλη σας, ο φίλος σας, το παιδί σας, να βάλει τα πόδια του στο ταμπλό, να το αποτρέψετε.

Get it on Google Play Download on the App Store