Πλοίο με 3.783 αυτοκίνητα φλέγεται στην Ολλανδία

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 25 Ιουλίου, το Κέντρο Ακτοφυλακής της Ολλανδίας, έλαβε σήμα από το φορτηγό πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Fremantle Highway για φωτιά. Από το πλήρωμα των 23 ατόμων, ένας δυστυχώς πέθανε και άλλοι 16 τραυματίστηκαν κατά την εκκένωση.

Αρχικά είχε γίνει λόγος ότι το γιγάντιο αυτό πλοίο μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 25 ήταν ηλεκτρικά. Όμως όσο περνούν οι μέρες αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα οχήματα. Η ιαπωνική εταιρεία K Line που νοικιάζει το πλοίο και ανήκει στην εταιρεία Shoei Kisen Kaisha, διευκρίνισε ότι στο καράβι βρίσκονται τελικά 3.783 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 498 μοντέλα είναι ηλεκτρικά. Ωστόσο και πάλι δεν κατέστη σαφές από τη δήλωση της K Line, εάν πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά ή plug-in hybrid.

Σε κάθε περίπτωση η φωτιά είναι αδύνατο να σβηστεί, αφού τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα αυξάνουν την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς (λόγω των μπαταριών). Μαζί με όλα τα υπόλοιπα οχήματα και με δεδομένο ότι έχουν εύφλεκτα υλικά, στο εσωτερικό του πλοίου αναπτύσσονται τεράστιες θερμοκρασίες. Ο κίνδυνος βύθισης του πλοίου έχει αρχίσει και γίνεται ορατός και το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική έκβαση, είναι η δυνατότητα μεταφοράς του σε άλλο σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Fremantle Highway μετέφερε οχήματα των Mercedes, BMW και MINI. Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και ηλεκτρικά, όπως παραδέχτηκαν οι εν λόγω εταιρείες. Οι επόμενες ώρες θα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμες για την τύχη του πλοίου, αφού εξαρτάται από το αν θα μπορέσουν οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη βύθισή του, γιατί θα υπάρξει μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Get it on Google Play Download on the App Store