Πινακίδες αυτοκινήτου… ρουφιάνοι! Εσείς τι λέτε;

Τα αυτοκίνητα και ότι βρίσκεται επάνω σε αυτά, τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη, κυρίως εξοπλιστικά. Υπάρχει όμως κάτι που τόσα χρόνια έχει μείνει ίδιο. Εντάξει μπορεί εμφανισιακά να έχει αλλάξει με το πέρασμα των ετών, αλλά πρακτικά μιλάμε για μία απλή πινακίδα.

Δείτε ακόμη: Πάει για ρεκόρ χρημάτων η McLaren του Senna

Η πινακίδα κυκλοφορίας που έχουμε στα αυτοκίνητά μας είναι εδώ και δεκάδες χρόνια μία απλή πινακίδα, η οποία δεν έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς η δουλειά της είναι συγκεκριμένη και… μονότονη. Να είναι ευδιάκριτη. Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα που και αυτό θα αλλάξει, αφού το υπουργείο μεταφορών του Ντουμπάι θέλει να υιοθετήσουν όλα τα αυτοκίνητα τη νέα, ψηφιακή πινακίδα κυκλοφορίας.

Η συγκεκριμένη πινακίδα θα έχει επάνω της ενσωματωμένο ένα τσιπάκι, το οποίο  θα ειδοποιεί μέσω συστήματος τηλεματική για τυχόν ατυχήματα ή παραβάσεις. Και στην πρώτη περίπτωση σίγουρα είναι σημαντικό το όφελος, καθώς θα μπορεί η τροχαία να γνωρίζει άμεσα για το ατυχές συμβάν και να ενημερώνει αναλόγως. Στην δεύτερη περίπτωση όμως μιλάμε για… ρουφιάνο, ο οποίο θα κόβει ηλεκτρονικά κλήση καθώς θα συνδέεται ηλεκτρονικά με το αρμόδιο τμήμα.

Διαβάστε επίσης: «Άμπαλος» με BMW M2 τα είδε όλα… (+video)

Εσείς τι λέτε; Θα θέλατε για παράδειγμα στο μέλλον και η χώρα μας να ενστερνιστεί αυτό το σύστημα και να κόβονται αυτομάτως κλίσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. κλπ;

Get it on Google Play Download on the App Store