Pickup επιδόσεων το Fisker Alaska

Η Fisker δημοσίευσε περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το επερχόμενο pickup της με την ονομασία Alaska, μετά το ντεμπούτο του στην εκδήλωση Product Vision Day στην Καλιφόρνια, στις 3 Αυγούστου. Το «πιο βιώσιμο pickup στον κόσμο» υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία έως και 547 χιλιόμετρα, καρότσα με δυνατότητα επέκτασης και σπορ, δυναμική οδήγηση.

Το ηλεκτρικό pickup έχει μήκος 5.304 χιλιοστά, όσο σχεδόν το νέο Ford Ranger των 5.370 χιλιοστών. Είναι επίσης 584 χιλιοστά πιο μικρό από τα ηλεκτρικά ημιφορτηγά, συμπεριλαμβανομένου του Tesla Cybertruck και του Ford F-150 Lightning. Οι ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 20 και 22 ιντσών, ενισχύουν τις σπορ αναλογίες του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την κομψή γραμμή οροφής και τις λεπτές μονάδες φωτισμού LED.

Σύμφωνα με τον Henrik Fisker, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, το Alaska «δεν χωράει σε καμία τρέχουσα κατηγορία καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά ενός pickup μεσαίου μεγέθους με τις δυνατότητες ενός μοντέλου που προσεγγίζει τη μεγαλύτερη κατηγορία» λόγω της «καινοτόμου» επεκτάσιμης καρότσας. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από το  μήκος των 1,37 μέτρων στα 2,8 μέτρα, χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο σύστημα που επιτρέπει την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων της καμπίνας και το άνοιγμα της ηλεκτρικής πόρτας της καρότσας. Το σύστημα αυτό έχει τη… μαγική ονομασία «Houdini bed divider». Επιπλέον, υπάρχει ένας ειδικά μονωμένος αποθηκευτικός χώρος στο μπροστινό μέρος, καθώς επίσης και ράγες οροφής.

Οι επίσημες φωτογραφίες του εσωτερικού αποκαλύπτουν μια μεγάλη, κατακόρυφη οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστημα infotainment, μπροστά από μια τεράστια θήκη για μπουκάλια ή θερμός στην κεντρική κονσόλα. Θα λέγαμε πως η συνολική εικόνα του εσωτερικού είναι αρκετά μοντέρνα και ευχάριστη. Τα καθίσματα διαθέτουν επενδύσεις τύπου σουέτ και θήκες στην πλάτη τους, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν ένα καουμπόικο καπέλο!

Το pickup βασίζεται στο Fisker Ocean, που υπόσχεται να συνδυάσει «σπορ χειρισμό και δυναμική οδήγηση με άνεση και πολυτέλεια ενός SUV». Το ηλεκτρικό όχημα θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικά πακέτα μπαταριών, χωρητικότητας 75 kWh και 113 kWh, προσφέροντας αυτονομία μεταξύ 370-547 χιλιομέτρων. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες, αλλά η Fisker αναφέρει ότι το Alaska θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα μεταξύ 3,9 και 7,2 δευτερολέπτων, ανάλογα με την έκδοση. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι το Alaska θα είναι το «ελαφρύτερο ηλεκτρικό pickup στον κόσμο», αν και δεν αναφέρει το βάρος.

Το Fisker Alaska θα παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας από το 1ο τρίμηνο του 2025, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του ίδιου έτους. Η διαφημιζόμενη αρχική τιμή των 45.400 δολαρίων (41.718 ευρώ) δεν περιλαμβάνει κανένα από τα διαθέσιμα έξτρα. Η Fisker δέχεται ήδη προπαραγγελίες, με συμβολικές προκαταβολές ύψους 250 δολαρίων (229 ευρώ) και 100 δολαρίων (92 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store